Acasă » CULTURAL » Descoperire fascinanta in Egipt: Arheologii au dezgropat “orasul de aur”, vechi de 3.400 de ani VIDEO

Descoperire fascinanta in Egipt: Arheologii au dezgropat “orasul de aur”, vechi de 3.400 de ani VIDEO

Atunci cand Zahi Hawass, renumitul arheolog din Egipt, si echipa sa au inceput sa sape intr-o zona din apropierea orasului Luxor, tot ce sperau era sa dea peste templul mortuar al regelui Tutankhamon. Dar, acum cercetatorii au descoperit cel mai mare oras antic gasit vreodata in aceasta tara.

Hawass sustine ca enorma metropola, scoasa la iveala si foarte bine conservata, este “So’oud Atun” sau “Rise of Aten”, a carei locatie nu se stia unde se afla pana acum, dupa zeci de ani de excavatii, potrivit Dogo News.

Descoperirea acestui oras pierdut reprezinta cea mai importanta descoperire arheologica de la cea a mormantului lui Tutankhamon”, a declarat Betsy Bryan, egiptolog la Universitatea Johns Hopkins din Statele Unite si membra a echipei de arheologi.

Orasul “de aur” dateaza din urma cu 3.400 de ani, din timpul domniei lui Amenhotep al III-lea, unul dintre cei mai puternici faraoni ai Egiptului, care a domnit intre anii 1391 si 1353 i.Hr.

Echipa lui Hawass a dezgropat mii de artefacte uimitoare, printre ele numarandu-se inele, amulete si vase de ceramica. Aici, langa Luxor, arheologii au descoperit si caramizi care purtau sigiliul lui Amenhotep al III-lea, ele fiind folosite la construirea templelor si mormintelor.

Se crede ca orasul gasit a ramas neocupat, atunci cand Akhenaton, fiul lui Amenhotep al III-lea, a inceput sa se inchine la Ra, Zeul Soarelui, si a mutat capitala regatului la Teba. Cu toate acestea, dovezile arheologice atesta faptul ca asezarea a fost repopulata, dupa ce Tutankhamon a mostenit tronul de la Akhenaton, la moartea sa, scrie Latin Times.

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Comunicat. Clarificări cu privire la solicitările de eliberare de abonamente gratuite pentru elevi

C.P. Avand in vedere numeroasele  solicitari  ale cetatenilor privind elibererarea de abonamente gratuite pentru elevi, ...