Acasă » CULTURAL » Descoperire inedita in Egipt. Ce au gasit arheologii la Piramida lui Keops
pmp

Descoperire inedita in Egipt. Ce au gasit arheologii la Piramida lui Keops

Oamenii de stiinta au anuntat joi ca au descoperit dupa 4.500 de ani, in mijlocul Piramidei lui Keops din Egipt, una dintre cele sapte minuni ale lumii antice, un spatiu enorm de marimea unui avion de pasageri, descoperire pe care nimeni nu a prevazut-o.

Aceasta cavitate este “atat de mare”, cat “un avion de 200 de locuri in mijlocul piramidei”, a explicat Mehdi Tayoubi, co-director al proiectului ScanPyramids care s-a aflat la originea descoperirii.

De la sfarsitul anului 2015, misiunea care reuneste cercetatori egipteni, francezi, canadieni si japonezi a cercetat interiorul piramidei folosind tehnologii noninvazive, care permit sa vezi in interorul monumentelor pentru a afla mai multe despre cum au fost construite, informeaza news.ro.

About Redacția

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Minunile din Țara Făgetului. Bisericile de lemn care rezistă de peste trei secole și jumătate. În unele se țin slujbe și astăzi 

Bisericile de lemn din zona Făgetului, județul Timiș, reprezintă adevărate bijuterii ale arhitecturii tradiționale românești. ...