Acasă » REGIONAL » Moldova » Dezinsecție, dezinfecție și deratizare la Pașcani. Se va putea interveni și la subsolurile de bloc

Dezinsecție, dezinfecție și deratizare la Pașcani. Se va putea interveni și la subsolurile de bloc

Cel mai probabil la începutul săptămânii viitoare se va începe campania de dezinsecție, dezinfecție și deratizare a municipiului Pașcani. În urmă cu câteva ore a fost semnat contractul între societatea locală de salubritate, CLP ECOSERV SRL, și primărie. Potrivit directorului unității Leonard Ursu, pentru început se va demara activități pe domeniul public apoi administratorii de asociații sau de bloc pot solicita astfel de servicii contra cost.

Contract semnat dezinsecție, dezinfecție și deratizare

„În câteva zile va începe campania de dezinsecție, dezinfecție și deratizare în Municipiul Pașcani.
A fost semnat contractul între societatea CLP ECOSERV SRL cu administrația locala pentru prestarea serviciilor, iar campania cu activitățile specifice va demara de săptămâna viitoare, conform unui plan de acțiune. Vor fi patru etape de împrăștiere a substanțelor toxice, până în luna octombrie.
Suprafața acoperită va fi de 90 ha, domeniul public, prioritar fiind Parcul Municipal, spațiile verzi etc. Operațiunea se va desfăsura cu mijloace auto de mare capacitate dar și portabil. Substanțele active folosite sunt avizate de către Ministerul Mediului prevăzute în Registrul Național al biocidelor. Când acțiunea propriu zisă se va demara, populația va fi anunață în prealabil”, precizează cei de la Primăria Pașcani.

„Cel mai probabil săptămâna viitoare vom demara activitățile de dezinsecție, dezinfecție și deratizare pe domeniul public din municipiul Pașcani. Abia a fost semnat contractul cu conducerea Primăriei, am trimis documentele de licențiere către ANRSC și urmează să ne apucăm de treabă. Vom executa astfel de activități și la subsolurile de bloc sau în scări, însă la solicitarea asociațiilor de proprietari sau administratori de bloc contra cost. Pentru început vom demara astfel de lucrări la trei blocuri din oraș pe cheltuiala mea proprie. Astfel oamenii pot vedea cum procedăm și care sunt rezultatele. Vom anunța care sunt costurile pentru astfel de acțiuni”, a declarat pentru Jurnalul Regional Leonard Ursu, managerul societății SC CLP Ecoserv SRL Pașcani.

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Spania se încurcă în morții de Covid. O femeie declarată decedată și înmormântată s-a întors la căminul unde locuia

O spaniolă în vârstă de 85 de ani despre care familia sa fusese informată că ...