Acasă » EVENIMENT » Social » Din 2020 și fetele pot da examen de admitere la școala de pompieri
nomad

Din 2020 și fetele pot da examen de admitere la școala de pompieri

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență din România a anunțat azi că, începând cu 2020, și fetele vor putea da examen de admitere la școala de pompieri, examen care nu va fi diferențiat de cel susținut de candidații de sex masculin.

IGSU notează că „Începând cu anul 2020, Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă Pavel Zăgănescu Boldești își deschide porțile pentru a primi tinere care vor dărâma bariere și prejudecăți, acele tinere care știu că nu există diferențe între bărbați și femei, atunci când țelul suprem este acela de a salva vieți!

Putere, curaj, devotament și profesionalism rămân cuvintele ce caracterizează femeile care reușesc să se impună într-o lume a bărbaților. Poți fi ceea ce căutăm, iar noi te vom învăța tot ce știm, astfel încât la finalul intervenției, misiunea să se termine așa cum a început, în echipaj complet.

Vom parcurge un drum al pregătirii intense, în urma căruia tu, femeie, vei purta cu mândrie uniforma de pompier operativ. Cum aplici? Cererile la concursul de admitere se depun la sediile inspectoratelor, până la data de 15 noiembrie 2019.

Cerințele necesare a fi îndeplinite sunt:  – vârsta cuprinsă între 18 ani și 27 de ani; – absolvenți de liceu cu diplomă de bacalaureat; – apți medical, fizic și psihologic; – fără antecedente penale.

Pentru admiterea în Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă Pavel Zăgănescu – Boldeşti sunt 300 de locuri scoase la concurs, iar durata studiilor este februarie – decembrie 2020. Înscrierea candidaților la examen, contravizita medicală, evaluarea performanței fizice şi proba de verificare a cunoştinţelor sunt organizate în perioada 10 – 23 ianuarie 2020 conform graficelor stabilite de către şcoală„.

Sursa www.unica.ro

G&B beton

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

O singură medie de 10 la Evaluarea Naţională obținută la sat. Iașul, în top și anul acesta

46 de absolvenţi de clasa a VIII-a au luat zece la ambele materii de examen, ...