Acasă » REGIONAL » Moldova » Discuții între reprezentanții primăriei Pașcani și proiectanți pe tema unui proiect cu fonduri europene

Discuții între reprezentanții primăriei Pașcani și proiectanți pe tema unui proiect cu fonduri europene

Comunicat. Întâlnire de lucru la sediul Primăriei Municipiului Pașcani cu echipa de proiectare și construcție privind proiectul cu fonduri europene “Creșterea eficienței energetice – Școala Gimnazială ”Iordache Cantacuzino” Pașcani, județul Iași”. Au avut loc discuții privind respectarea termenilor din contract pentru fiecare pas ce trebuie făcut și ce duce la finalizarea proiectului.

Astfel, lucrările de proiectare trebuie finalizate pana la sfarșitul acestui an, iar cele de anvelopare a clădirii, schimbarea tâmplăriei, acoperişului şi a reţelelor de utilităţi, in maxim 10 luni, pe parcursul anului 2020.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă implementarea măsurilor de eficiență energetică ce vor conduce la îmbunătățirea condițiilor de viață prin:
– îmbunătățirea condițiilor de igienă și confort termic interior;
– reducerea pierderilor de căldură și a consumurilor energetice;
– reducerea costurilor de întreținere pentru încălzire și apă caldă de consum;
– reducerea emisiilor poluante generate de producerea, transportul și consumul de energie conducând la utilizarea eficientă a resurselor de energie, în conformitate cu strategia Europa 2020, îndeosebi a celor care înregistrează consumuri energetice mari.

Obiectivele specifice
1.Reabilitarea clădirii și a instalațiilor aferente acesteia (instalația apa calda consum, instalația de iluminat, instalația de încălzire)
2.Crearea unui mediu educațional cu un grad minim de confort care să le permită elevilor și cadrelor didactice să își desfășoare activitatea în condiții optime.

Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

About Eduard PANAIT

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Mii de țigări confiscate în fieful contrabandiștilor din Târgu Frumos

O nouă captură de țigări de contrabandă în orașul Târgu Frumos. Este aproape imposibil ca ...