Acasă » Administratie » DISPERARE la PNL Pașcani. Campanie denigratoare la adresa contracandidaților. BEC a sesizat organele de anchetă
pmp

DISPERARE la PNL Pașcani. Campanie denigratoare la adresa contracandidaților. BEC a sesizat organele de anchetă

Campanie mizerabilă la adresa candidaților PSD din partea celor de la PNL Pașcani. Purtătorul de cuvânt al Primăriei Pașcani, Alexandru Dandu, mâna dreaptă a primarului Marius Pintilie, a postat pe rețelele de socializare o poză în care consilierul local PSD – candidat la Consiliul Județean, Mihai Dediu este asemănat cu Contele Orlok din filmul „Nosferatu – Eine Symphonie des Grauens” (FOTO). Mai mult, Dandu precizează în postare că Mihai Dediu este mincinosul de serviciu al partidului.

În urma acestei postări care, interesant, a stârnit mai mult indignări printre internauți față de atitudinea liberalului decât aprecieri cum probabil se aștepta postacul, Mihai Dediu a sesizat Biroul Electoral de Circumscrpție (BEC) Pașcani și a depus o plângere în acest sens.

Edilul PSD spune că s-a încălcat practicile de campanie electorală prin imaginile și textele defăimătoare la adresa sa (Vezi plângerea mai jos ).

BEC admite sesizarea și sesizează Poliția Municipiului Pașcani

Conform răspunsului dat de BEC în urma plângerii depuse reiese că fapta privind încălcarea legii există și admite sesizarea victimei Mihai Dediu.

„Analizând sesizarea formulată de către domnul Dediu Mihai, se constată că asocierea de imagini și texte au caracter denigrator la adresa persoanei sesizante, utilizarea acestora nefiind permise de către legiuitor, chiar dacă nu există un text de lege expres care să reglementeze folosirea în campanie electorală a materialelor de propagandă cu caracter denigrator.

(…) Se admite sesizarea domnului Dediu Mihai, înregistrată la Biroul Electoral de Circumscripție Municipală Pașcani la nr. 120/22.05.2024 și se dispune transmiterea sesizării către Poliția Municipiului Pașcani în vederea cercetării aspectelor semnalate”, se arată în răspunsul celor de la BEC.

Mihai Dediu a declarat pentru Jurnalul Regional că fapta ține de penal urmând în mod normal ca poliția să sesizeze Parchetul de pe lângă Judecătoria Pașcani, după cercetări. Tot acesta a spus că se va constitui parte civilă în această speță solicitând ca daune o sumă consistentă de bani. Dacă va avea câștig de cauză suma va fi donată către familiile nevoiașe din municipiul Pașcani în locul tichetelor sociale pe care PNL Pașcani, prin membrii săi din Consiliu Local și primar, a refuzat să le aloce de la bugetul local.

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Vine noua pandemie?! Virusul mortal care a speriat lumea. Nu are vaccin sau tratament

Autoritățile indiene iau măsuri rapide pentru a preveni răspândirea virusului Nipah după moartea unui băiat ...