Acasă » EVENIMENT » Dumitru Buzatu plănuia din închisoare să plece în Ecuador, susțin procurorii DNA. A încercat să influențeze martorii din dosar și promite să se răzbune: „Aflu cine a montat această șmecherie” 

Dumitru Buzatu plănuia din închisoare să plece în Ecuador, susțin procurorii DNA. A încercat să influențeze martorii din dosar și promite să se răzbune: „Aflu cine a montat această șmecherie” 

Aflat în arestul IPJ Iași, Dumitru Buzatu se comportă ca și cum ar conduce în continuare județul Vaslui și i-a contactat pe unii martori din dosarul de luare de mită, martori care „manifestă un puternic sentiment de temere față de inculpat”, se arată în rechizitoriul DNA pentru trimiterea în judecată, consultat de Libertatea. Potrivit procurorilor, președintele suspendat al Consiliului Județean Vaslui voia să fugă în Ecuador împreună cu secretara sa. „Vă iau și pe voi!”, îi promite el acesteia, într-o convorbire interceptată de anchetatori.

„Inculpatul Buzatu Dumitru a luat legătura cu mai mulți martori audiați în prezenta cauză și le-a promis că va afla cine «a montat această șmecherie», dovedind un puternic sentiment de răzbunare. Se observă că cea mai aspră măsură preventivă nu îl oprește pe inculpatul Buzatu Dumitru de a influența martorii și de a a-și exercita în continuare atribuțiile de președinte a CJ Vaslui din CRAP Iași, deoarece trasează sarcini tuturor primarilor și factorilor decidenți din administrația locală a jud. Vaslui”, se arată în document. Procurorii DNA susțin că Dumitru Buzatu „nu manifestă o atitudine de îndreptare a comportamentului infracțional, acestuia părându-i rău că nu a fost atent pentru a nu putea fi tras la răspundere penală”.

Contiuare pe: Libertatea.ro

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

În prag electoral, Pintilie anunță că se fac demersuri pentru reabilitarea Lacului pășcănean „Peștișorul”

În prag electoral, după trei ani de stagnare, actuala conducere a Primăriei Pașcani anunță într-o ...