Acasă » REGIONAL » Moldova » Dumitru Pantazi își donează indemnizația de primar către Spitalul Municipal de Urgență Pașcani

Dumitru Pantazi își donează indemnizația de primar către Spitalul Municipal de Urgență Pașcani

Primarul Dumitru Pantazi a luat decizia de a-și dona indemnizația de primar către Spitalul Municipal de Urgență. Edilul șef a mai făcut donații prin firma la care este acționar. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Pantazi explică faptul că nu a dorit să facă public acest aspect însă, din cauza unor persoane politice care l-au criticat cum că nu sprijină cu nimic unitatea medicală, a făcut public donația venită din partea sa.

„Am donat către Spitalul Municipal Pașcani și continui prin a dona și indemnizația de Primar!

Vreau să transmit câteva aspecte în urma unor acuzații apărute împotriva mea, în spațiu public. Personal nu am vrut să spun ce sumă și ce produse am donat către Spitalul Municipal de Urgență Pașcani, considerând că este un gest de suflet și fără să fie considerat laudă. Am fost însă acuzat că nu am contribuit cu nimic personal, așa că vă transmit următoarele:

Pe data de 26.03.2020 a fost făcut un contract de sponsorizare pentru suma de 10.000 lei, 1.000 kg de cartofi, 300 kg de făină de grâu, 50 kg de zahăr și 120 litri de ulei de floarea soarelui. Mai mult, vă anunț că indemnizația de primar pentru lunile martie și aprilie le voi dona tot către Spitalul Municipal.

Mai am de dat câteva răspunsuri:

Port discuții zilnice cu managerul Spitalului din Pașcani, cu reprezentanții Ministerul Sănătății, Prefecturii Iași și Direcției pentru Sănătate Publică. Sunt bine conectat și informat cu tot ce se petrece în unitatea medicală din Municipiul nostru.

Pentru domnii de la USR Pașcani:
Oameni buni, nu vă este rușine să vă faceți campanie electorală în aceste zile extrem de dificile pentru toată lumea? Îmi cereți demisia, dar habar nu aveți ce implicații ar avea o demisie a unui primar în aceste momente grele. Doar vorbele sunt de voi și vă arătați răutatea, dându-vă “agitați” de binele cetățenilor. Contează un minim respect să arătați, dar probabil e străin acest cuvânt pentru unii dintre voi!
Politică văd că fac alții, care în afară de postări pe internet și tot felul de ieșiri în spațiu public, pentru a atrage atenția asupra lor, nu au făcut nimic! Consider, din păcate, că oamenii din această formațiune sunt rupți de realitate!
USR-iștii îmi cer să promovez ca Spitalul din Pașcani să devină spital suport pentru COVID19, eu vreau să îi întreb, dumneavoastră ați discutat cu pășcănenii? Dumneavoastră ați discutat cu medicii din spital? Dumneavoastră știți ce implică un astfel de demers? Dar voi, tot numai vorbe…
În loc de sloganuri infantile, dați dovadă de responsabilitate! Am să închei cu o expresie pe care am folosit-o în
comunicatul anterior: Nu îmbolnăviți Pașcaniul, de această dată cu politică, manipulare și lipsă de responsabilitate!”, precizează primarul Dumitru Pantazi într-o postare.

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Vladimir Putin, declarație surprinzătoare: SUA şi Rusia nu mai decid asupra problemelor lumii

Vremurile în care SUA şi Rusia decideau asupra celor mai importante problemele ale lumii au ...