Acasă » IT / Stiinta » Echipa care a inventat ChatGPT se teme de puterea pe care Inteligența Artificială ar putea să o dobândească

Echipa care a inventat ChatGPT se teme de puterea pe care Inteligența Artificială ar putea să o dobândească

“Vrem măsuri care să prevină distrugerea umanităţii” | Apel al echipei care a creat ChatGPT

“Vrem reglementări pentru a preveni distrugerea umanității”, cer fondatorii companiei OpenAI, care a creat ChatGPT. Ei nu se referă la capacitatea actuală a acestui sistem de a scrie referate pentru școală sau la rezolvarea temelor în câteva secunde.

Specialiștii au în vedere lucruri mult mai grave, cum ar fi cazul unui chinez care a reușit să-și schimbe vocea și înfățișarea cu ajutorul Inteligenței Artificiale și, prin intermediul unui apel video, a furat 570 de mii de euro de la un om de afaceri.

Un alt exemplu vine din zona manipulării, a așa-numitelor fake news: zilele trecute, o fotografie generată cu ajutorul Inteligenței Artificiale a prezentat un presupus atac asupra Pentagonului.

Imaginea a provocat haos în Satele Unite. În doar 4 minute de la distribuirea fotografiei pe Twitter, bursa americană a pierdut 500 de miliarde dolari.

Din fericire, piața şi-a revenit rapid după ce s-a aflat că fotografia este falsă.

Sursa: Antena3.ro

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

VIDEO | Sfințire Casă Socială la Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Mircești. Slujba va fi oficiată de Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul

Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din comuna Mircești invită credincioșii la Sfânta Liturghie Arhierească și la ...