Acasă » REGIONAL » Moldova » Farul Constanța are o pășcăneancă în lotul feminin. Diana Năcuță, un exemplu pentru alte tinere iubitoare de fotbal

Farul Constanța are o pășcăneancă în lotul feminin. Diana Năcuță, un exemplu pentru alte tinere iubitoare de fotbal

Fotbalul l-a început la 6 ani, asta după ce tatăl, actualul deputat Sorin Năcuță, un împătimit al sportului, a luat-o la un meci pe stadion. Nu a înțeles la început despre ce este vorba însă curiozitatea și mai ales jocul a acaparat-o. Astfel că a decis să joace, să vadă cum e. De aici și până la construirea unei cariere nu a fost decât un pas … de minge.

Prin joacă cu copii de la bloc a început să își dorească tot mai mult să fie într-o echipă. L-a rugat pe tatăl ei să o înscrie. A jucat la fotbal în Pașcani la echipa masculină ca atacant, apoi mijlocaș stânga și fundaș stânga iar pentru că împlinise deja vârsta de 14 ani și nu i se mai dădea voie să facă parte din echipă, a fost nevoită să intre în fotbalul feminin.

Aici devenise portar pentru că nu mai era loc pentru alt post. A rămas pe acest post și acum, la Farul Constanța.

„Fiecare post are greutatea lui să spun dar mi se pare că este mult mai greu pe teren. Nu mi-a plăcut niciodată să alerg după minge. Mi-a plăcut să fiu o jucătoare de forță și să gândesc. În poartă este mult mai greu, dacă mingea trece de un atacant sau mijlocaș în spate mai sunt alte jucătoare. Dacă trece de portar în spate este tabela de marcaj și nu mai avem ce face”, a spus Diana Năcuță.

De anul trecut aceasta îmbracă tricoul Farului și spunea ea că este o experiență plăcută. „De mic copil am vrut să joc pentru Academia Hagi”, a mai spus Diana. Tânăra pășcăneancă urmează facultatea de sport și își dorește să își construiască o carieră în domeniu.

Mai multe despre povestea ei puteți urmări în interviul acordat pentru FarulTV.

 

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Hidroelectrica va finaliza ,,Amenajarea Hidroenergetică Pașcani’’ până la jumătatea anului 2026

Cu ocazia vizitei Ministrului Energiei, Sebastian Burduja, la obiectivul de investiții ,,Acumularea Hidroenergetică  Pașcani”, vă ...