Acasă » REGIONAL » Harlau » Focar de infractiuni la Harlau. Amenzi de peste 20.000 lei
pmp

Focar de infractiuni la Harlau. Amenzi de peste 20.000 lei

În perioada 04 – 05 august a.c., polițiștii din cadrul Poliţiei Oraşului Hîrlău şi Secţiei 9 Poliţie Rurală Hîrlău, au acţionat pentru accentuarea climatului de siguranţă publică, combaterea faptelor cu violenţă, faptelor de comerţ ilicit, actelor de cerşetorie și încălcării normelor legale de circulaţie pe drumurile publice. Au fost legitimate 201 de persoane, controlate 78 de autovehicule, 21 de atelaje hipo, 17 baruri și verificați 37 de agenți economici.

 Au fost aplicate 51 de sancțiuni contravenționale în valoare de 22.090 de lei, dintre care 36 conform Legii 61/1991, 12 conform OUG 195/2002, 2 conform Legea 12/1990 și 1 conform altor acte normative. De asemenea, au fost constatate în flagrant 2 infracțiuni.

Totodată, au fost confiscate bunuri în valoare de 800 de lei. Spre exemplu, un bărbat de 41 de ani, din comuna Cotnari, a fost depistat în trafic circulând cu un moped, fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Un alt bărbat de 40 de ani a fost sancționat contravențional cu amendă în cuatum de 200 de lei întrucât a tulburat ordinea şi liniştea publică în centrul comunei Coarnele Caprei. De asemenea, un harlauan de 52 de ani a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 500 de lei întrucât a fost depistat în timp ce oferea spre vânzare bunuri pentru care nu a prezentat documentele de provenienţă. Bunurile au fost ridicate în vederea confiscării.

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Circa 3000 mp de spații verzi au fost reabilitate săptămâna trecută la Pașcani

Viceprimarul Cristian Rățoi anunță că săptămâna trecută a fost o săptămână de foc pentru angajații ...