Acasă » REGIONAL » Pascani » Fonduri importante pentru dezvoltarea unei comune. Singura Primarie care nu a accesat nici un proiect
pmp
Primar Costel Cojocaru - www.jurnalulregional.ro

Fonduri importante pentru dezvoltarea unei comune. Singura Primarie care nu a accesat nici un proiect

 

Vesti bune pentru cetatenii comune aflata la cativa kilometri de municipiul Pascani. O serie de proiecte urmeaza a fi implementate in localitate, fapt ce creaza un trai mai bun pentru sateni. Este vorba despre comuna Miroslovesti. Potrivit primarului Constantin Cojocaru, de cand a preluat conducerea Primariei s-a urmarit achitarea datoriilor, reducerea cheltuielilor de la bugetul comunei pentru a se economisi bani si realizarea unor proiecte cu fonduri atat de la Guvernul Romaniei dar si fonduri Europene. In mare parte ce si-a propus edilul sef s-a realizat, un exemplu in acest sens fiind o serie de proiecte ce urmeaza a fi implementate in localitatea care o administreaza.

 

Constantin Cojocaru (foto) a declarat reporterilor nostri faptul ca a depus documentatia necesara pentru a atrage fonduri in vederea asfaltarii a unei lungimi de 4,7 km drum. Proiectul se deruleaza prin Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR).

„Cei de la AFIR au efectuat o vizita in teren, in urma proiectului depus de catre noi. A fost intocmita documentatia pentru a accesa fonduri pe Masura 7.2. Este vorba despre 4,7 km de asfalt cu santuri betonate si acces la curte. In fiecare sat este prins cate un kilometru si ceva de drum asfaltat. Valoarea proiectului este de 1 000 000 de euro. Proiectul a fost inceput anul trecut de catre noi, undeva prin toamna”, a declarat pentru www.jurnalulregional.ro, Constantin Cojocaru.

 

Singura primarie din regiune care nu a accesat nici un proiect european

 

In urma interviului acordat, primarul din Miroslovesti a scos in evidenta un aspect suparator, aproape incredibil. Fostul primar Ionut Gospodaru nu a reusit sa atraga nici un proiect cu fonduri europene in cei opt ani de zile de mandat. In timp ce primarii din alte comune din apropiere se zbateau pentru a atrage cat mai multi bani din surse externe, comuna Miroslovesti stagna.

 

„Culmea este faptul ca pana in prezent, in opt ani de zile, nu s-a accesat nici un proiect european. Nici mie nu mi-a venit sa cred acest lucru. Am ramas surprins cand am ajuns la Primarie si am vazut ca nu este nici un proiect depus pentru absorbtie de fonduri. Sunt multe localitati din apropiere care au reusit sa obtina fonduri pentru necesitati publice. In comuna noastra nu s-a reusit acest lucru. Acum, incercam sa accesam cat mai multe proiecte pentru dezvoltarea comunitatii. Avem depus proiect pentru Caminului Cultural din Miroslovesti si cel din satul Soci, tot prin programul AFIR. Este vorba despre reabilitare, modernizare si dotare acestora. Urmeaza ca cei de la AFIR sa efectueze vizita in teren pentru aprobarea lor. Valoarea celor doua proiecte este de 500.000 euro”, a mai precizat seful administratiei locale Miroslovesti.

 

Noi obiective pentru comunitate

 

Prin Asociatia Grupul de Actiune Locala (GAL) din care fac parte urmeaza a fi modernizat stadionul din comuna si doua parculete, unul in satul Soci iar celalalt in Miroslovesti.

Un alt aspect important este acela ca prin Programul National de Dezvoltare Locala (PNDL) s-a aprobat finantarea unei sume de 14 miliarde de lei vechi pentru dispensarul din localitate.

 

„Am obtinut finantare pentru extinderea dispensarului din comuna, modernizare si dotare. Valoarea proiectului este de 14 miliarde de lei vechi. Un obiectiv care la fel imi doresc sa-l indeplinesc este acela de a achizitiona un tractor cu freza si sararita pentru a indeparta zapada de pe carosabil. Nu se mai poate sa lucram tot cu lopata. Timpul de deszapezire este prea mare iar in cazul unui viscol sau ninsori abundente nu se poate circula prin comuna. Ca si prim obiectiv pentru anul urmator este de a realiza o extindere de gaz metan in localitate. Este vorba de o retea de 7 km. Am purtat deja discutii cu furnizorul de gaz si vom avansa treptat pentru implementarea proiectului. De asemenea am in vedere, tot pentru anul 2018, sa continuam cu reteaua de canalizare din comuna si asfaltarea drumurilor comunale”, a conchis primarul Constantin Cojocaru.

 

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Un drum din Copou a fost blocat! Colaboratorii dezvoltatorului Lucian Caras au blocat strada Antonin Ciolan -FOTO

O stradă din zona Copou a fost blocată de un protest al unor firme care ...