Acasă » REGIONAL » Pascani » FOTO | Activitati preventive in scolile din comuna Tatarusi

FOTO | Activitati preventive in scolile din comuna Tatarusi

In cadrul campaniei de prevenire a violenţei în familie ARIPI FRÂNTE derulată la nivelul naţional de Poliţia Română, poliţiştii din cadrul Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Iași împreună cei din cadrul Postului de Poliţie Tătăruşi au desfăşurat trei activităţi educativ-preventive la Liceul Tehnologic Tătăruşi şi Şcoala Gimnazială Pietrosu.
În cadrul activităților a prezentată campania de prevenire a violenţei în familie, aspecte privind violența în familie (forme de manifestare, ordine de protecţie, tipuri de servicii şi aspecte legislative), consecinţele legale ale adoptării unor comportamente agresive și a fost vizionat un material documentar.

De asemenea, au fost puse în discuţie situaţii reale în care minorii au fost victime sau autori de fapte comise cu violenţă şi consecinţele acestora, cu scopul adoptării unor atitudini/comportamente responsabile şi adecvate.
Totodată, elevii au fost încurajaţi să aibă o relaţie deschisă cu părinţii, să apeleze la sfatul lor şi a cadrelor didactice atunci când se află în situaţii dificile.
La activitate au participat 300 elevi (clasele V-XII) şi 21 cadre didactice. Au fost predate conducerii unităţii şcolare broşuri realizate în cadrul campaniei de prevenire a violenţei în familie ARIPI FRÂNTE, pentru a fi distribuite cadrelor didactice.

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Șofer băut surprins pe străzile din comuna Mogoșești Siret

Un bărbat de 60 ani a fost surprins de polițiștii rutieri în timp ce conducea ...