Acasă » REGIONAL » Moldova » FOTO | Biserica din cartierul Fântânele a fost sfințită de un sobor de preoți alături de ÎPS Teofan. La eveniment au luat parte sute de pășcăneni alături de edili

FOTO | Biserica din cartierul Fântânele a fost sfințită de un sobor de preoți alături de ÎPS Teofan. La eveniment au luat parte sute de pășcăneni alături de edili

Eveniment credincios important pentru enorișii municipiul Pașcani. În cursul zilei de astăzi a avut loc sfințirea Bisericii ”Sf. Gheorghe” din cartierul Fântânele. La eveniment au luat parte un sobor de preoți alături de Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, ÎPS Teofan. Cum era și de așteptat încă de la primele ore ale dimineții la slujbă au luat parte sute de credincioși. Printre aceștia s-a numărat și primarul Dumitru Pantazi sau fostul primar Grigore Crăciunescu.

Pantazi a ținut să precizeze printr-o postare pe facebook că și-a îndeplinit o dorință sfântă față de bunici, parinti și nu în ultimul rând față de pășcăneni, că a putut contribui la construirea acestei biserici.

„Participarea la Sfințirea Bisericii din cartierul Fântânele mi-a adus o mulțumire sufletească și pentru că este un eveniment deosebit in istoria localității noastre.

Evenimentul de azi ne ofera prilejul să fim împreună într-un număr mare, demonstrând că suntem o comunitate unită.

Municipiul Pașcani, primește si astăzi vizita a numeroși oaspeti de seama și a unui sobor respectabil de preoți și de diaconi sub binecuvantarea Inalt Prea Sfintitului Teofan, Mitropolitul Moldovei și a Bucovinei, carora vreau sa le mulțumesc din suflet pentru prezența în comunitatea noastră.

Dumnezeu mi-a oferit șansa să-mi pot împlini o dorință sfântă față de bunicii mei, față de parintii mei, și nu în ultimul rând față de dumneavoastră, să pot contribui la construirea acestei biserici care să rămână peste ani ca loc de rugăciune și de pomenire. Despre dificultățile construirii acestei biserici nu cred că este momentul să mai amintim acum. Ele au trecut și astăzi vedem cu toții acest grăitor lăcaș de cult pentru realizarea căruia aș dori sa exprim mulțumirile mele tuturor celor care s-au implicat cu dăruire, în special părintelui paroh Dumitru Cristea.

Îmi declar speranța că biserica va fi intotdeauna plină de credincioși și își va păstra mereu atmosfera caldă și primitoare așa cum am simțit-o astăzi cu toții”, face precizarea primarul Dumitru Pantazi.

De precizat faptul că Biserca „Sfântul Gheorghe” din Fântânele a fost sfințită în anul 1955 de către Mitropolitul Sebastian Ruslan. De la vremea respectivă și până aproape de zilele noastre numărul enoriașilor a crescut considerabil. Astfel că cc a luat decizia de a face o schimbare pentru prelungirea ei și înălțare. Acoperișul a fost înlocuit, a fost pictată și au fost efectuate și lucrări de anvelopare. Banii necesari au fost obținuți prin donații dar și alocări bugetare.

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Un nou monolit a fost descoperit. Unde a apărut de această dată?!

Alertă la nivel global. După monolitul din Utah, SUA și cel din România, un alt ...