Acasă » REGIONAL » Moldova » FOTO EXCLUSIV | Viceprimarul Rățoi a acceptat varianta PSD-ului. Devine președinte peste social democrați. Nume noi în conducere

FOTO EXCLUSIV | Viceprimarul Rățoi a acceptat varianta PSD-ului. Devine președinte peste social democrați. Nume noi în conducere

Președintele Pro-România Pașcani, Cristian Rățoi, a cedat în fața propunerilor făcute de către social democrații pășcăneni de a deveni președinte de organizație. În urma unei întâlniri avute cu fostul primar Dumitru Pantazi, cel care a condus forul politic local timp de câțiva ani, a acceptat să devină liderul suprem PSD Pașcani. Cristian Rățoi spune că a fost contactat de foarte multe ori de către membrii politici locali și în repetate rânduri a refuzat propunerile făcute. Însă, ultima întâlnire avută cu Dumitru Pantazi l-a determinat să accepte. Reporterii noștri au surprins și întâlnirea între cei doi, organizată, se pare, de către un funcționar public din primărie. Este vorba despre Ștefan Popa, șeful Serviciului de Gospodărie Comunală. Acesta ar urma să fie mâna dreaptă a proaspătului președinte PSD.

„Propuneri au tot fost în acest sens. Unele au fost făcute cu subtilități și am tot refuzat. Acum, de o perioadă de timp, a venit domnul Pantazi și m-a rugat să accept. Am zis DA. Hai să vedem ce iasă! Numai că i-am zis faptul că voi face schimbări totale. Echipa o formez eu, nu alții”, a spus viceprimarul Rățoi.

„Am văzut că m-ați fotografiat când negociam cu fostul primar Dumitru Pantazi. Chiar nu am vrut să ne întâlnim undeva în privat ci în spațiul public. Și, da, întâlnirea a fost organizată de Popa. El o să fie și mâna mea dreaptă în PSD. O să fie secretarul partidului”, a mai spus Cristian Rățoi.

Ștefan Popa a recunoscut în cele din urmă că strategia politică a fost organizată de el, deși nu spera că o să-i reușească. Asta pentru că a dorit să mulțumească ambii șefi. „Am vrut să împac cumva ambele tabere. Nu mă așteptam ca domnul Rățoi să mă propună în funcția de secretar PSD. Am acceptat pe loc în speranța că pe viitor, dacă va ajunge primar, voi ocupa și funcția de administrator public. Singura mea condiție ca să accept această funcție a fost aceea de a „toaleta”, politic vorbind, membrii organizației social democrați. Cum arată copacii de prin oraș așa va fi și structura PSD. Vicele a fost de acord. A zis: bine, fă cum știi tu. Acum aștept să intru în acțiune”, spune și Popa pentru Jurnalul Regional.

„Demisionez din toate funcțiile politice și publice. I-am zis lui Rățoi să fie președinte și candidat PSD la următoarele alegeri. Am auzit că primarul Pintilie nu mai vrea un mandat, că s-a săturat deja. Nici mie nu-mi mai trebuie iar la PSD, acum, nu există nici un membru care să vrea să preia conducerea”, a spus și Dumitru Pantazi.

Notă: 1 aprilie – Ziua păcălelilor este o zi în care se fac diferite farse sau păcăleli. Trimiterea la o întâlnire inutilă a prietenilor sau alte farse similare sunt cunoscute, în cele mai multe țări europene, încă din secolul al XVI-leaOriginea sărbătorii este plasată de unii istorici în Evul Mediu, când Sfântul Sisoe, un pustnic egiptean prieten cu mai cunoscutul Antonie cel Mare, obișnuia să-l păcălească pe această dată pe Sfântul Antonie, susținând că l-a văzut pe diavol ușurându-se în strachina cu mâncare a acestuia sau prefăcându-se că a reușit să învie din morți diverse victime ale unei epidemii de ciumă. 

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Pregătiri de primăvară la spațiile verzi din Pașcani

Lucrările prilejuite acestei perioade la spațiile verzi din municipiu continuă. Spre exemplu, se intervine constant ...