Acasă » REGIONAL » Pascani » FOTO | Investitii majore in Vanatori. Comuna este asfaltata aproape integral, doua scoli se afla in santier si urmeaza alte patru sa fie reabilitate, modernizate si dotate

FOTO | Investitii majore in Vanatori. Comuna este asfaltata aproape integral, doua scoli se afla in santier si urmeaza alte patru sa fie reabilitate, modernizate si dotate

Proiecte importante de dezvoltare a comunei Vanatori. De cativa ani de zile edilul sef a incercat sa caute finantare din fonduri externe pe toate segmentele pentru ca localitatea pe care o conduce sa se dezvolte, sa se modernizeze. Astfel ca s-a ajuns ca, comuna Vanatori sa aibe asfaltate toate arterele principale dar si o parte din cele secundare, o Primarie moderna, scoli care intra in reabilitare, modernizare plus dotare sau investitii in aductiunea de apa si canalizare.

Edilul sef a precizat faptul ca Scoala Gimnaziala din Vanatori dar si Scoala Generala din satul Hartoape intra in reabilitare, modernizare si dotare. Firma care a castigat licitatia este SC Marvio SRL Pascani iar lucrarile se vor finaliza in maxim 12 luni de zile.  „S-a semnat contractele de lucrari cu societatea care a castigat licitatia, SC Marvio, pentru scoala din Vanatori si Hartoape. Sunt doua proiecte care vizeza reabilitarea, modernizarea si dotarea unitatilor de invatamant. De saptamana viitoare incep lucrarile iar elevii vor fi mutati in caminele din satele respective. Aici, avem toate conditiile pentru ca elevii sa poata studia, pe perioada cat se desfasoara lucrarile, in conditii normale. Speram ca anul scolar 2018 sa inceapa cu scoli moderne in satul Vanatori si Hartoape”, a precizat primarul comunei Vanatori, Constantin Lupu.

Pe langa cele doua scoli, in comuna urmeaza a fi reabilitate alte patru unitati de invatamant cu fonduri guvernamentale si implementate doua proiecte ce tintesc investitii in aductiune de apa. In alta ordine de idei, Constantin Lupu a reusit sa se afle pe primul loc in zona la atragere de fonduri pentru cele mai multe obiective finantate prin Programul National de Dezvoltare Locala 2 (PNDL). Recent s-a terminat de asfaltat circa 10 km de drum in comuna iar alti 9,7 km sunt in prag de finalizare.

„Saptmana viitoare cred ca reusim sa finalizam lucrarile de asfaltare la cei 9,7 kilometri de drum, DJ 208i, care leaga trei sate din comuna: Gura Badilitei – Crivesti si Vanatori. Deja s-a turnat un strat de asfalt si urmeaza ca mai apoi sa se treaca la rigoli si la turnarea stratului de uzura. Un lucru important pentru comuna noastra este ca recent s-a finalizat asfaltarea a circa 10 km de drum in satele componente din comuna Vanatori. Proiectul s-a derulat prin Programul National de Dezvoltare Locala 1 (PNDL 1 – n.r.) iar acum prin PNDL 2 avem patru scoli care vor intra in reabilitare si modernizare plus doua proiecte pe partea de aductiune apa”, a incheiat primarul comunei Vanatori, Constantin Lupu.

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Un comentariu

  1. Domnul primar este un om deosebit si un adevarat gospodar! Felicitări!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Pensii 2024. Cine va primi cu 80% mai mult de la poştaş anul viitor

Ministrul Muncii (MMSS), Simona Bucura Oprescu, a oferit clarificări cu privire la impactul noii legi ...