Acasă » REGIONAL » Pascani » FOTO | Mesterii populari au ajuns la Pascani. Centrul municipiului, blocat partial pentru traficul rutier
pmp

FOTO | Mesterii populari au ajuns la Pascani. Centrul municipiului, blocat partial pentru traficul rutier

Circa 60 de mesteri populari din toate colturile tarii si din Republica Moldova au poposit la Pascani. Pe sensul de mers dinspre Casa de Cultura spre Oficiul Postal, straada a fost inchisa traficului rutier. In zona a fost amenajat Targul Mesterilor Populari numit si Targul de Santilie.

„Manifestarea de la Pașcani va reuni circa 60 de meşteri şi creatori populari din întreaga ţară și din Republica Moldova care încearcă astfel să contribuie la promovarea meşteşugurilor artistice tradiţionale şi la educarea publicului, în special a celui tânăr, în spiritul cunoaşterii, preţuirii şi respectului pentru tradiţii şi bun gust. In acest context vor fi organizate, în premieră, și 5 ateliere de deprindere a abc-ului unor meşteşuguri (olărit – meşter instructor: Daniel Ifrim, Schitul Stavnic-Voinești-Iași; decorarea lutului – Eusebiu Iacinschi, Botoșani; țesut la stative – Maria Zoițanu, Mihai Viteazul-Ungureni-Botoșani; prelucrarea pieilor – Liviu Sahlean, Frasin-Suceava și împletituri în sfoară – Elena Ciocârlan, Ștefan cel Mare-Neamț). Atelierele vor dura fiecare câte o oră și vor avea loc după următorul program: vineri, 21 iulie, între orele 17-19; sâmbătă, 22 iulie, între orele 10-12 și 17-19; duminică, 23 iulie, între orele 12-14 (numai decorarea lutului și împletituri în sfoară). Inscriererea participanților (până în 18 ani) este gratuită. Detalii suplimentare la tel. 0728275138 (D-na Daniela Calistru). De asemenea, sâmbătă, 22 iulie, începând cu orele 10.30, în incinta Casei Municipale de Cultură, va avea loc masa rotundă cu tema MUZEUL DIN PAŞCANI. PREZENT ŞI PERSPECTIVE. Vor participa muzeografi, etnologi şi oameni de cultură din România și Republica Moldova, reuniunea propunându-şi să contureze stadiul actual, dar mai ales direcţiile de acţiune pentru următoarea perioadă”, au precizat cei de la Casa de Cultura „Mihail Sadoveanu” Pascani.

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Un drum din Copou a fost blocat! Colaboratorii dezvoltatorului Lucian Caras au blocat strada Antonin Ciolan -FOTO

O stradă din zona Copou a fost blocată de un protest al unor firme care ...