Acasă » REGIONAL » Pascani » FOTO | Un nou proiect finantat prin UE la Scoala Gimnaziala Lunca
pmp

FOTO | Un nou proiect finantat prin UE la Scoala Gimnaziala Lunca

 

C.P. La Scoala Gimnazială Lunca, Pașcani, un nou proiect finanțat de UE  prin programele ERASMUS+, se va derula în perioada 2017-2020. Titlul proiectului este Little scientists building and design Europe, și avem un buget de 29. 480 euro pentru implementarea proiectului în școală și pentru realizarea mobilităților. Partenerii nostri sunt 7 școli din Uniunea Europeană, după cum urmează: Coordonatorul proiectului – Olanda, Basisschool De Rank, Vianen și  partenerii United Kingdom – Holy Family Primary and Nursery School, Derry, Lituania – Rokiskio mokukla – darzelis „Azuoliukas”, Rokiskis, Germania – Fanny-Hesel-Schule, Leipzig, Grecia – 1 st Experimental Primary School of Rhodes, Italia – Instituto Comprensivo Figline Valdarno, Figline E Incisa Valdarno, Sweden – Johannebergsskolan, Gotheburg.

 

Noutatea acestui proiect stă în faptul că vor participa la întâlnirile internationale atât profesorii cât și elevii. Profesorii implicați în proiect doresc realizarea unei rețele vaste de expertiză în domeniile științei și TIC. În fiecare școală dorim să introducem educaţia STEM/STEAM (dezvoltarea educaţiei pentru ştiinţe). STEAM reprezintă acronimul pentru Știință, Tehnologie, Inginerie, Artă și Matematică. Includerea metodei STEAM presupune ideea de a preda  cele patru discipline specifice – știință, tehnologie, inginerie artă și matematică într-o abordare interdisciplinară și aplicată, mai mult decât să fie  predate separat. Pentru copii ne propunem promovarea învățării mai profunde, colaborative, bazată pe proiecte. Ideea este că vrem să facem educație în care copiii au o „voce” și se bucură de ceea ce învață. Dorim ca ei să-și asume responsabilitatea pentru propria învățare, deoarece aceasta este mai semnificativă și elevii învață mai mult atunci când sunt pe deplin implicați. Prin derularea activităților  proiectului dorim să creștem abilitățile elevilor în rezolvarea, analiza, raționamentul și explicarea problemelor, pentru a-și dezvolta capacitatea de a gândi logic și, prin urmare, pentru a-i pregăti pentru viața viitoare. Cel mai important este că, prin  acest proiect,  dorim să construim o punte între ciclul primar și cel secundar.

 

În perioada 14 – 20 noiembrie,  coordonatorii internaționali s-au întâlnit în Lituania pentru stabilirea detaliilor legate de managementul și implementarea proiectului. Din Romania au participat doi profesori.

 

About Redacția

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Ce conţine Codex Leicester, cea mai scumpă carte din lume

Codex Leicester, denumit astfel după Thomas Coke, conte de Leicester, este o colecție de scrieri ...