Acasă » Administratie » FOTO | VIDEO | Din ON-LINE în aer liber. Noua generație din Pașcani redă viață unui spațiu uitat de autorități. Exemplu pentru comunitate

FOTO | VIDEO | Din ON-LINE în aer liber. Noua generație din Pașcani redă viață unui spațiu uitat de autorități. Exemplu pentru comunitate

În cursul zilei de astăzi, în zona Poligon, mai mulți tineri din municipiul Pașcani s-au întâlnit pentru a reda o zonă întregii comunități. Este vorba despre o suprafață de teren acoperită cu arbori și folosită de obicei de adolescenți pe timpul verii pentru consum de alcool, drift-uri sau alte activități antisociale. Facem referire la spațiul dintre Ștrandul Municipal și intrarea de la Stadion (CSM Pașcani). De astăzi a fost făcut un prim pas spre modernizare. Ideea și inițiativa aparține unor tineri din municipiu. Este vorba despre voluntarii de la CLUBUL IMPACT SPECIAL.

„Este un al doilea proiect al „Clubului Impact Special”, un Club format din tineri voluntari de la toate unitățile de învățământ din Pașcani, tineri care caută să descopere comorile comunității dar și nevoile. Din discuțiile avute cu tinerii au identificat faptul că nu au spațiu, o zonă anume în care să se desfășoare într-un mod creativ, educativ. Am identificat această zonă de la Poligon, o zonă care uneori nu este prea bine văzută și vrem să–i dăm o valoare pozitivă. Avem parteneriat cu autoritatea locală, Consiliu Local, Primăria Municipiului Pașcani, Clubul Sportiv Municipal dar și parte din unitățile de învățămânat dar foarte importanți sunt agenții economici care ne vor sprijini să realizăm acest proiect”, a precizat Gabriela Nedelcu.

„Acum se face igienizarea zonei, gardul stadionului va căpăta culoare deoarece vom apela la serviciile a doi tineri artiști în pictură. Vom înfrumuseța cu ei acest gard gri. Vom confecționa împreună cu tinerii voluntari mobilier stradal și vom amplasa și un foișor și o zonă de hamace”, a mai continuat aceasta.

La acest proiect s-a alăturat și viceprimarul municipiului Pașcani, Cristian Rățoi cu un grup de tineri. Mai mult, edilul local a sprijinit cu cei de la Serviciul de Gospodărie Comunală lucrările necesare spre realizare. În vizită a venit și primarul Marius Pintilie.

În altă ordine de idei, după finalizarea proiectului, în fiecare săptămână, copiii vor avea posibilitatea să participe la diverse ateliere de pictură, dans, bibliotecă mobilă unde vor citi împreună, vor avea activități creative, activități prin care ei să se manifeste într-un spirit tineresc dar frumos și coordonat. „Această zonă va fi deschisă comunității. Sperăm să fie un lucru apreciat de comunitate, valorizat și acești tineri care-i vedeți atât de implicați merită tot respectul nostru, al pășcănenilor și ne dorim ca zona aceasta, IMPACT ZONE că așa o să aibă denumirea, să fie o atracție pentru toți”, a mai spus Gabriela Nedelcu.

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Comunicat. Clarificări cu privire la solicitările de eliberare de abonamente gratuite pentru elevi

C.P. Avand in vedere numeroasele  solicitari  ale cetatenilor privind elibererarea de abonamente gratuite pentru elevi, ...