Acasă » REGIONAL » Moldova » FOTO | VIDEO | Marcel Ciolacu la Pașcani: „Domnule Pantazi vă susțin cu tot sufletul la un nou mandat de primar…”

FOTO | VIDEO | Marcel Ciolacu la Pașcani: „Domnule Pantazi vă susțin cu tot sufletul la un nou mandat de primar…”

Cetățenii municipiului Pașcani au avut, astăzi, posibilitatea de a discuta cu față în față cu liderul Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu. Alături de alți membri marcanți din PSD, Ciolacu a răspuns invitației primarului Dumitru Pantazi de a vizita municipiul.

Prima oprire a avut loc pe Esplanadă unde sau purtat discuții cu oamenii aflați pe promenadă. Cetățenii s-au plâns în mod special de pensiile mici, de faptul că de când actualul Guvern s-a instaurat la conducere veniturile au crescut puțin în timp ce alimentele și utilitățile s-au scumpit dar și despre necesitatea unor investiții. În timpul deplasării pe Esplanadă, primarul Dumitru Pantazi a vorbit despre proiectele realizate în municipiu dar și despre problemele cu care se confruntă la ora actuală. A urmat o întâlnire la sala multifuncțională a Primăriei cu simpatizanții PSD dar și cu primarii sau candidații sociali democrați din comunele arondate. Aici, primarul Dumitru Pantazi, candidat pentru un nou mandat, a ținut un discurs în care a explicat situația cu care s-a confruntat de când a preluat funcția, care au fost prioritățile sale și proiectele pe care le are pe viitor.

„Candidez din nou la Primăria Municipiului Pașcani pentru al treilea mandat cu gândul de a duce la îndeplinire toate proiectele pe care le avem în derulare până în acest moment. Avem o serie de proiecte propuse spre implementare în următorii patru ani dar este nevoie de continuitate, de multă seriozitate și multă experiență”, și-a început discursul Dumitru Pantazi.

„Am preluat Primăria Municipiului Pașcani în anul 2012 cu o datorie de peste 450 miliarde de lei vechi, deci 45 000 000 lei noi. La momentul respectiv, am reușit să achităm datoria în circa 2-3 ani de zile, după care am putut să începem proiecte pentru Pașcani. Am realizat proiecte care sunt convins că cetățenii, sau cei care trec prin municipiul Pașcani, constată că orașul nostru s-a schimbat. Avem în derulare proiecte precum modernizarea iluminatului public, care se va finaliza în cel mult un an de zile, contract pe distribuție gaze naturale și vom reuși să finalizăm tot ce înseamnă distribuție de gaze în municipiu. Deci toți cei care locuiesc la case vor avea gaz. Pașcaniul are o distribuție atipică față de alte orașe, este un oraș care se întinde pe o suprafață de peste 7.000 de hectare, cu o infrastructură de peste 150 km de drumuri, din care doar 50% sunt asfaltate. Avem semnate contracte pe 7 proiecte cu finanțare europeană (POR) și un proiect în evaluare administrativă și avem toate datele că va fi finanțat. Pe POIM avem repartizați în rețeaua de apă și canalizare 25 milioane de euro, o sumă enorm de mare. Închipuiți-vă că bugetul municipiului Pașcani este de aproximativ 10 milioane de euro, deci trebuia cam trei ani de zile să nu cheltuim nici un ban pe funcționare și alte investiții și să facem acest proiect pe apă. Continuăm cu modernizarea infrastructurii stradale, a trotuarelor, a spațiilor verzi, a mobilierului stradal, astfel încât după încă un mandat Pașcaniul să arate la nivelul secolului XXI și la nivelul orașelor din Europa. De aceea, repet, este nevoie de experiență și de continuitate. Consider că Pașcaniul este pe drumul cel bun și îmi doresc să continuăm împreună”, a conchis candidatul PSD Pașcani pentru funcția de primar.

Investiții în sănătate, pentru ca cetățenii să nu fie nevoiți să se mai deplaseze la Iași

Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași și candidat pentru un nou mandat, a discutat despre modul în care în ultimii ani s-a dezvoltat infrastructura rutieră din județ. Totodată, președintele Consiliului Județean și-a arătat disponibilitatea de a sprijini în continuare municipalitatea cât și comunele arondate. Acesta a spus că în perioada următoare are în vedere să finanțeze realizarea unei săli de operații complexe la Pașcani astfel încât pacienții să nu mai fie transferați la Iași ci medicii să acorde îngrijiri medicale la Pașcani. Maricel Popa a adus aminte de drumurile județene din apropiere care au fost asfaltate și pe care se poate circula civilizat. Președintele Popa i-a îndemnat pe pășcăneni voteze pentru continuitate, pentru proiectele de dezvoltare a municipalității.

Marcel Ciolacu: „Aici, la Pașcani, este direcția corectă”

Liderul PSD, Marcel Ciolacu a fost mulțumit de ceea ce a găsit în Pașcani. Însă, a precizat că sunt necesare investiții în continuare și că este nevoie de o persoană serioasă la conducere cu experiență administrativă.

„Este o onoare pentru mine să mă aflu astăzi la Pașcani. M-am oprit și la Esplanadă, am văzut și drumuri asfaltate, nu îți trebuie mult timp să poposești în Pașcani să vezi mâna omului gospodar. Văd oameni care se implică în administrație, cunosc acest domeniu și lucrurile se văd cu adevărat și la Pașcani. Aici, la Pașcani, este direcția corectă. Atât domnul primar Dumitru Pantazi cât și domnul președinte al Consiliului Județean Iași merită să fie susținuți pentru un nou mandat. Este păcat să stricăm ceva ce funcționează din ambiții politice sau din vendete personale. Domnule primar (Dumitru Pantazi – n.r.) vă susțin cu tot sufletul la un nou mandat de primar și vă urez succes în următorii ani de muncă”, a precizat Marcel Ciolacu.

Spre final, membrii PSD alături de primarii din comunele arondate au mers la o grădină de vară a unui restaurant din municipiu. Aici, s-au purtat discuții despre probleme administrative și planuri pentru următorii patru ani, fără ca presa să aibă acces.

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Vladimir Putin, declarație surprinzătoare: SUA şi Rusia nu mai decid asupra problemelor lumii

Vremurile în care SUA şi Rusia decideau asupra celor mai importante problemele ale lumii au ...