Acasă » REGIONAL » Moldova » GALERIE FOTO | Municipiul Pașcani, în sărbătoare. Invitați de seamă la deschidere cu public puțin
thomplast

GALERIE FOTO | Municipiul Pașcani, în sărbătoare. Invitați de seamă la deschidere cu public puțin

Astăzi, începând cu ora 11.00, la sediul Primăriei Pașcani a avut loc deschiderea oficială a evenimentului ”Zilele Municipiului Pașcani”. După primirea invitaților și intonarea imnului țării a urmat o slujbă susținută de un sobor de 11 preoți în frunte cu protopopul Pavel Postolache. Mai apoi, primarul municipiului Pașcani, Dumitru Pantazi a susținut un discurs în care a vorbit despre sărbătoarea municipalității și despre investițiile făcute sau cele care urmează să fie realizate în municipiu. Au urmat și alocuțiuni ale invitaților, printre cei care au luat cuvântul fiind și președintele Consiliului Județean Iași Maricel Popa.

Edilul județean a lăudat administrația Pantazi pentru proiectele pe care a reușit să le implementeze la nivel local. Popa a mai făcut referire la faptul că Pașcaniul, pe lângă nodul feroviar, va fi și un important nod rutier. Asta mai ales că deja au început lucrările de modernizare a drumurilor județene de care se ocupă personal. În discursul ținut, președintele CJ a precizat faptul că municipiul Pașcani va dispune în curând de noi investiții cu fonduri externe în urma unor intervenții făcute la Guvernul României. Tot acesta i-a înmânat primarului Dumitru Pantazi cea mai înaltă distincție pentru activitatea sa administrativă. Este vorba despre o medalie de argint cu chipul lui Al. I. Cuza. Edilul șef a luat apoi cuvântul și a dedicat distincția primită tuturor cetățenilor din municipiu.

După discursurile ținute, primarul a conferit Titlului de cetăţean de onoare a Municipiului Pașcani veteranilor de război. De asemenea a urmat semnarea Acordului de înfrățire cu Comuna Pașcani, Raionul Criuleni din Republica Moldova, premierea şefilor de promoţie și e elevilor care au obținut media 10 la Evaluarea Națională dar și un spectacol artistic susținut de: Ansamblul de dansuri ”Rapsozii Siretului” Pașcani, Luiza Ștefania Muscalu, Duo Lyrics. La finalul deschiderii a urmat un dineu la care au fost invitați să facă parte toți cei prezenți.

Menționăm faptul că la deschidere a răspuns invitației fostul senator PSD Florin Constantinescu, președintele ANRSC Bogdan Alexa, prefectul județului Iași- Marian Șerbescu, senatorul Victorel Lupu, fostul primar Grigore Crăciunescu, Președintele CJ Maricel Popa, primarul comunei Tătăruși Costel Iosub, primarul comunei Vânători Gheorghe Băiceanu, politicieni locali, directori de instituții subordonate Consiliului Local, de școli, foști șefi de instituții ieșiți la pensie, oameni de afaceri, etc. Comparativ cu anii anteriori, doar un sfert din scaune au fost ocupate.

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Costel Iosub Tatarusi - Jurnalul Regional

DOC | „Primăria mobilă” la Tătăruși. Funcționarii publici vin în sprijinul cetățenilor pentru colectarea taxelor și impozitelor. Bonificație de 10% pentru contribuabili

Conducerea Primăriei comunei Tătăruși a inițiat o procedură care vine în sprijinul cetățenilor ce doresc ...