Acasă » REGIONAL » Harlau » Hârlăuani amendați de polițiști în câteva ore de controale
nomad

Hârlăuani amendați de polițiști în câteva ore de controale

În noaptea de 6 spre 7 decembrie a.c., în intervalul orar 17:00 -01:00, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Hârlău și a Secţiei nr.9 Poliţie Rurală Hîrlău au acționat, pe raza de competență, pentru combaterea actelor de comerț ilicit, pentru prevenirea accidentelor rutiere și pentru creșterea gradului de siguranță publică.

În cadrul acțiunii au fost legitimate 79 de persoane, au fost verificate 15 unități comerciale și au fost controlate 31 de autovehicule și 11 atelaje hipo. În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 43 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 5.550 lei, dintre care 34 conform Legii nr. 61/1991, 5 conform O.U.G. nr. 195/2002 și 4 conform altor acte normative.

Spre exemplu, un bărbat, de 30 de ani, din comuna Scobinți, a fost sancționat contravențional, cu amendă, în valoare de 200 de lei, conform Legii nr. 61/1991, deoarece i-a adresat soției sale injurii și cuvinte vulgare, de natură să provoace indignarea cetățenilor.

Un alt individ de 39 de ani, din comuna Cotnari, a fost sancționat contravențional, cu amendă, în valoare de 200 de lei, conform Legii nr. 61/1991, deoarece a provocat scandal în loc public și i-a adresat fratelui său injurii și cuvinte vulgare. De asemenea, acesta a refuzat să se legitimeze, la cererea justificată a organelor de poliție.

About Eduard PANAIT

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Contracte semnate pentru servicii de proiectare la amenajarea noului cimitir și extinderi rețea gaze în Pașcani

Primarul Dumitru Pantazi anunță faptul că în cursul zilei de astăzi a semnat două noi ...