Acasă » REGIONAL » Iasi » Iaşul are cinci campioni în Business, pe regiunea Moldovei
pmp

Iaşul are cinci campioni în Business, pe regiunea Moldovei

Firmele care au înregistrat rezultate deosebite anul trecut şi au fost premiate sunt: Te-Rox Prod, Proinvest Group, Symmetrica, Electra şi Quatro Group Distribuţion.

Te-Rox Prod, Proinvest Group, ambele din Paşcani, Symmetrica, Electra şi Quatro Group Distribuţion din Iaşi, au fost premiate pentru activitatea lor de anul trecut. Premierea a avut loc pe 25 noiembrie, începând cu ora 18,  în cadrul proiectului „Campioni în Business”, ajuns la a şaptea ediţie. Evenimentul s-a desfăşurat în Congress Hall, Palas şi au participat în jur de 200 de antreprenori, consultanţi de business şi analişti, împreună cu familiile lor. La ediţia de anul acesta au fost premiate cele mai performante 16 companii din regiunea Moldovei, cu cele mai spectaculoase creşteri faţă de anul anterior. Trofeele au fost acordate de partenerii proiectului: Enterprise Investors, Banca Comercială Română, PwC România şi Asociaţia Triple Helix.

Categoria peste 15 milioane de euro

La categoria „Campioni în Business” cu cifra de afaceri mai mare de 15 milioane de euro, din judeţul Iaşi a fost premiată societatea „Symmetrica” din Podu Iloaiei, deţinută de Florentina-Mihaela Stanciu şi Florin-Cristinel Stanciu. Producătorul sucevean de pavele, borduri şi rigole are cea de-a doua fabrică din Moldova în Suceava, la Vereşti. Pe anul trecut, acesta a declarat la ANAF o cifră de afaceri de 92,6 milioane de lei şi un profit net de 18,9 milioane de lei. Symmetrica exportă în prezent şi în Republica Moldova şi Ucraina şi intenţionează să se extindă şi în alte state învecinate. Compania are în prezent cinci unităţi de producţie, la Vereşti, Podu Iloaiei, Bolintin Vale (lângă Bucureşti), Prejmer (judeţul Braşov) şi Şintereag (judeţul Bistriţa). La aceeaşi categorie, organizatorii au mai premiat companiile „Plantagro Com” din Vaslui şi „Concereal” din Vrancea, ambele acţionând în domeniul agricol. Societatea Electra, patronată de omul de afaceri Berdan Marian, a fost premiată de organizatorii conferinţei la categoria „Campioni în Business” cu cifra de afaceri între 3 şi 15 milioane de euro. Electra figurează la ANAF cu o cifră de afaceri pe anul trecut de 13 milioane de lei şi un profit net de 1,6 milioane de lei. Sediul firmei de pe malul Bahluiului va fi mutat în Parcul Industrial Miroslava, unde a închiriat 22.000 de metri pătraţi. Fabrica de interfoane şi videointerfoane este lider naţional pe piaţă în acest domeniu şi are o experienţă de peste 15 ani în producţia de circuite imprimate. Tot la această secţiune, organizatorii conferinţei au mai acordat premii similare firmelor „Alevia” din Fălticeni, Suceava, producători de suplimente naturale, ceaiuri şi siropuri. Firma aparţine lui Florin Mitocaru, un medic specialist de medicină internă şi fratelui acestuia, Alexandru-Nicolae Mitocaru. Ultima firmă de la această categorie este „Barleta” din Bacău.

Trei firme ieşeni au fost premiate pentru continuitate

„Proinvest Group” din judeţul Iaşi a primit ieri premiu pentru continuitate în derularea afacerilor de succes. Înregistrată în Paşcani, „Proinvest Group” dezvoltă, produce şi comercializează soluţii din oţel pentru construcţii, inginerie şi industrie. Patronată de omul de afaceri Vasile Şandru, societatea a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 93 milioane lei şi un profit net de 10 milioane de lei. În 2015, „Proinvest Group” s-a extins prin cumpărarea, de la omul de afaceri Constantin Comănescu, a fabricii „Scudas” din Paşcani, una din cele mai mari şi mai vechi fabrici de scule, portscule şi accesorii pentru maşini-unelte din România. La această categorie au primit distincţii trei firme ieşene, cea de-a doua fiind „Te-Rox Prod” din Pşcani, patronată de antreprenoarea Doina Cepalis. Firma este una din cele mai mari producătoare de huse pentru scaune auto pentru copii, cu o cifră de afaceri pe 2016 de 103,4 milioane de lei şi un profit net de 8,3 milioane de lei. Grupul Te-Rox este format din trei companii ce administrează un total de şase unităţi de producţie în trei judeţe, Neamţ, Iaşi şi Botoşani. Firmele din grup sunt „Te-Rox Prod”, „Te-Rox BhS Impex” şi „My Plast Investments”. Cea de-a treia firmă ieşeană este „Quatro Group Distribuţion”, care se ocupă de industria tutunului. Societatea care activează în intermedierea comerţului cu produse alimentare, băuturi şi tutun îi are ca proprietari pe ieşenii Robert Voicicovschi, Ştefăniţă Popa şi Mihăiţă Pădurariu. Aceasta figurează pe anul trecut cu o cifră de afaceri de 67,5 milioane de lei şi un profit de 1,1 milioane de lei. La această categorie au mai fost premiate şi firmele „Agricola Internaţional” din Bacău, „Betty Ice” din Suceava, „Pandora Prod” din Vrancea, „Balcanic Prod”, tot din Vrancea, „Comes” din Neamţ şi „Agricultorul” din Bacău.

Mai multe pe Ziaruldeiasi.ro

Sursa foto: www.campioniinbusiness.ro

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Un drum din Copou a fost blocat! Colaboratorii dezvoltatorului Lucian Caras au blocat strada Antonin Ciolan -FOTO

O stradă din zona Copou a fost blocată de un protest al unor firme care ...