Acasă » REGIONAL » Moldova » Iată cu ce AVERE intră noul primar Marius Pintilie în Primăria Pașcani

Iată cu ce AVERE intră noul primar Marius Pintilie în Primăria Pașcani

Noii aleși locali care ocupă funcții publice în urma alegerilor locale din data de 27 septembrie a.c., au obligația, conform Legii, să-și depună declarațiile de avere și interese.

 Din actele oficiale depuse de noul primar al municipiului Pașcani Marius Pintilie rezultă faptul că a investit, în ultimii ani, în terenuri și imobile.

Ca urmare, Pintilie a cumpărat în urmă cu aproximativ doi ani de zile mai multe suprafețe de teren intravilan în comuna Moțca. Este vorba despre patru loturi, trei loturi a câte 330 mp și unul în suprafață de 432 mp.

La capitolul CLĂDIRI, noul primar a achiziționat în anul 2018, în Pașcani, două imobile: o casă de locuit în suprafață de 50 mp și un imobil în suprafață de 23,5 mp. De asemenea, familia Pintilie deține mai multe spații de locuit. Unul din ele a fost cumpărat în 2009 având o suprafață de 22 mp, alt apartament în Iași (2016) în suprafață de 63 mp și o casă de locuit în comuna Moțca de 84 mp la care se adaugă o anexă aproape cât locuința, achiziționată în același an, în suprafață de 78 mp.

Ce bani deține în conturi noul primar

În conturile bancare, edilul șef al municipiului Pașcani se poate lăuda cu o sumă totală de 92.426 lei deschise în patru conturi la aceeași Agenție bancară și 8.786 euro, în două conturi. Soldurile sunt deschise încă din anul 2004 și până în anul 2018.

Venituri, investiții și împrumuturi

La acest capitol, Marius Pintilie a acordat două împrumuturi către firma la care se află acționar în valoare totală de 622,108 lei. Tot din declarația de avere a edilului șef reiese faptul că a sprijinit cu un împrumut de 10.000 euro pe colegul său de partid, candidatul PNL în Parlamentul României, Sorin Năcuță.

Veniturile liberalului sunt compuse din salarii obținute din două firme la care se află acționar. Într-un an de zile, Marius Pintilie a încasat suma de 34,625 lei. Veniturile acestuia sunt rotunjite și de către cele două salarii încasate de soție cât și alocațiile copiilor. Din dividente, cei doi soți au mai încasat într-un an de zile suma de 145,827 lei plus suma de 8700 lei – indemnizație de consilier local.

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Un nou monolit a fost descoperit. Unde a apărut de această dată?!

Alertă la nivel global. După monolitul din Utah, SUA și cel din România, un alt ...