Acasă » REGIONAL » Moldova » IMPORTANT! Primăria vrea să curățe subsolurile blocurilor din Pașcani. Mobilizare pentru dezinfectare

IMPORTANT! Primăria vrea să curățe subsolurile blocurilor din Pașcani. Mobilizare pentru dezinfectare

Anunț important venit din partea primarului Dumitru Pantazi pentru cetățenii municipiului Pașcani care locuiesc la bloc. Subsolurile inundate urmează a fi curățate. În acest sens se caută o soluție pentru vidanjarea lor. Se poartă discuții cu reprezentanții ApaVital, firmă care deține logistică în acest sens, urmând ca mai apoi să propună un preț ce va fi acoperit din bugetul local.

Edilului șef a anunțat că se va demara o activitate de curățire a subsolurilor din fondurile administrației locale iar cetățenii, asociațiile de proprietari vor fi nevoiți să facă o cerere la Primărie prin care își manifestă interesul de a beneficia de astfel de activități. Totodată, aceștia vor trebui să suporte costurile pentru reparațiile țevilor.

„Am suplimentat rezerva bugetară pentru situații de urgență la 250.000 lei. Cu acești bani vom duce la îndeplinire ultimile măsuri impuse la nivel național privind dezinfecția scărilor de bloc. O să facem curățenie și în subsolurile inundate. Vom trage apa iar locatarii vor trebui să repare sau să înlocuiască țevile din subsoluri. Vom veni cu o hotărâre de Consiliu Local în acest sens unde vom aproba tarifele pentru activitățile respective. Până atunci rog cetățenii, asociațiile de proprietari să facă cereri pentru a avea o evidență clară asupra imobilelor unde trebuie intervenit. În acest mod vom avea o situație clară și vom vedea ce costuri implică de la bugetul local”, a declarat primarul Dumitru Pantazi.

Cei de la Primărie au precizat faptul că în zilele următoare vor întocmi cereri tipizate pentru a veni în sprijinul cetățenilor. Mai apoi se va trece la informarea locatarilor cu privire la activitatea de igienizare a subsolurilor.

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Vladimir Putin, declarație surprinzătoare: SUA şi Rusia nu mai decid asupra problemelor lumii

Vremurile în care SUA şi Rusia decideau asupra celor mai importante problemele ale lumii au ...