Acasă » CULTURAL » „În pronunţare”, debutul în lungmetraj al Mihaelei Popescu, la Săptămâna Criticii de la Berlin
pmp

„În pronunţare”, debutul în lungmetraj al Mihaelei Popescu, la Săptămâna Criticii de la Berlin

 

„În pronunţare” („Yet to rule”), debutul în lungmetraj al regizoarei Mihaela Popescu, a fost selectat la cea de-a patra ediţie Woche der Kritik Berlin/ Săptămâna Criticii de la Berlin, un eveniment organizat de Asociaţia Criticilor de Film din Germania în paralel cu Berlinale.

 

Avându-i în rolurile principale pe actorii Dorotheea Petre şi Cuzin Toma, „În pronunţare” este o dramă suprarealistă despre un judecător a cărui identitate se fragmentează tot mai mult între rutina unui serviciu ce nu îi oferă nicio satisfacţie şi o căsnicie eşuată. Portretizând dificultăţile unui personaj prins în lupta dintre instinct şi raţiune, regizoarea construieşte o poveste emoţionantă care îmbină cu măiestrie detalii cotidiene şi elemente suprarealiste.

„Comitetul nostru de selecţie a fost foarte impresionat atât de conceptul cinematografic, cât şi de punerea în scenă puternică. Dacă această construcţie liberă cu elemente realiste şi mistice reuşeşte să curgă, atunci acest lucru se datorează atât modului inteligent în care regizoarea a lucrat cu actorii, cât şi unui ochi excelent pentru spaţii şi situaţii. În ciuda melancoliei, filmul provoacă spectatorul experimentat să îşi reevalueze aşteptările faţă de cinematografie (inclusiv cea românească)”, menţionează Asociaţia Criticilor de Film din Germania în declaraţia Berlin Critics’ Week.

Vorbind despre o temă cât se poate de actuală, „filmul renunţă la convenţiile de reprezentare uzuale şi propune o perspectivă filosofică, care pune sub semnul întrebării raportul de putere pe care se bazează actul justiţiei şi modul în care îi vedem pe ceilalţi şi pe noi înşine. E un film care solicită atenţia spectatorului prin detalii, atmosferă şi imaginaţie. Sper ca acest exerciţiu să continue şi după vizionarea lui”, a declarat Mihaela Popescu, cu ocazia selectării filmului. Citeste mai multe la Sursa

About Redacția

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

O nouă ediție de tradiție la Tătăruși a evenimentului „Muzeul cu Ii şi Sânzâiene la Tătăruşi – Bucovina Mică”

INSTITUȚIA PRIMARULUI COMUNEI TĂTĂRUȘI, CONSILIUL LOCAL TĂTĂRUȘI, MUZEUL SATULUI TĂTĂRUȘI dar și ŞCOALA PROFESIONALĂ TĂTĂRUŞI ...