Acasă » REGIONAL » Pascani » Încă un pas pentru abaterea Siretului de sub satul Al.I. Cuza
pmp

Încă un pas pentru abaterea Siretului de sub satul Al.I. Cuza

Legat de fenomenul eroziunii malului stâng al Siretului, în dreptul localităţii Alexandru Ioan Cuza, mi­nistrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a spus că se lucrează la inventarierea ariilor naturale protejate.

 

În ceea ce priveşte exproprierea terenurilor pe care ar urma să se facă lucrări de deviere a cursului râului, ea a amintit că proiectul este demarat de Ministerul Apelor şi Pădurilor şi a promis că va vedea exact care e situaţia pentru urgentarea eliberării avizelor necesare. Maricel Popa a adăugat că sunt şapte proprietari privaţi pe terenul unde ar urma să fie deviat Siretul. Identificarea lor s-a făcut cu doar trei săptămâni în urmă, întârzierea datorându-se unei erori de la Primăria Hălăuceşti – unde se pare că îşi aveau domiciliul unii dintre ei.

 

Proiectul hotărârii de expropriere se află blocat în acest moment la Ministerul de Finanţe tocmai pentru că nu se ştia cui urmează să-i fie plătite despăgubirile. Amintim că, aşa cum ziarul nostru a mai relatat, Siretul a erodat puternic în ultimii zece ani malul pe care se află satul Al.I. Cuza, făcând chiar să se prăbuşească în albie un stâlp de joasă tensiune şi o casă. Acum, un alt imobil se află la mai puţin de zece metri de ape, iar proprietarul acestuia se teme că apele vor creşte din nou la primăvară, ca în fiecare an, rupând din mal şi că va rămâne pe drumuri.

 

About Redacția

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Parcul industrial Pașcani, la intersecția autostrăzilor A7 și A8, va fi proiectat de grupului Goldbach

Proiectarea parcului industrial de la Pașcani ar putea începe în toamna acestui an. Administrația județeană ...