Acasă » REGIONAL » Moldova » Începe etapa a doua de dezinsecție la Pașcani
pmp

Începe etapa a doua de dezinsecție la Pașcani

  • In atentia cetatenilor Municipiului Pascani

S.C. CLP ECOSERV S.R.L. PASCANI,  cu sediul in Municipiul Pascani, str.Moldovei nr.21, jud.Iasi, in calitate de operator al serviciului public de dezinsectie, dezinfectie si deratizare, conform Contractului de delegare a serviciului public nr.13280/2020,  si a Ordinului  de incepere a prestarii serviciului de DDD nr. 11468/08.05.2024, aduce la cunostinta  publica ca,  in perioada  20.06.2024 – 30.06.2024, in intervalul orar  22,00-05,00, in conformitate cu prevederile  Hotararii Consiliului Local al Municipiului Pascani nr. 70/16.04.2024, privind aprobarea Programului cadru de combatere a vectorilor in anul 2024 in Municipiul Pascani,  va desfasura   servicii  de  dezinsectie  pe  domeniul  public  al  Municipiului Pascani – ETAPA a II – a,  in situatia in care conditiile meteo  vor permite  acest lucru.

Produsul folosit  este:

  1. SOLFAC  TRIO  EC 140 NF (substante active : CYPERMETRIN 5%, PRALLETHRIN  1%, PIPERONIL BUTOXID  8%).

Substanţa face parte din Grupa III de toxicitate (pesticide non-agricole), Tip 18 ( insecticide, acaricide şi produse pentru combaterea artropodelor),  este avizata de Comisia Națională pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănătății şi se regăseste în Registrul Naţional al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar-umană de către Ministerul Sănătăţii .

Personalul implicat în execuţia serviciilor este calificat în funcţia de agent D.D.D., în  conformitate cu  legislația în vigoare și este dotat cu echipament de protecție corespunzător.

Tratamentele  de dezinsecţie terestră se aplică între orele 22,00 – 5,00, pe timpul nopții, atunci când circulaţia este redusă și insectele sunt active.

Rugam cetatenii  sa evite deplasarile in intervalul orar sus mentionat  si sa tina ferestrele  inchise pentru a evita expunerea directa la substantele cu care se efectueaza actiunea de dezinsectie. Totodata, rugăm cetăţenii   să evite trecerea sau stationarea în zona de acţiune a utilajelor,  în timp ce acestea pulverizează soluţii de combatere a ţânţarilor şi larvele acestora si, deasemenea,  sa acorde o atentie sporita  supravegherii copiilor si animalelor de companie, pentru a evita eventualele incidente neplăcute.

Pentru ca tratamentele să aibă o eficienţă ridicată, facem un apel la toţi cetăţenii municipiului să ia măsuri urgente de efectuare a curăţeniei în gospodăriile proprii şi lucrări de combatere a muştelor, ţânţarilor şi a altor insecte producătoare de disconfort.

Facem precizarea ca,  in conformitate cu prevederile art. 82, alin.(2) din Ordinul 119/2014, privind aprobarea normelor de igiena  si sanatate publica  privind mediul de viata al populatiei, cu modificari si completari ulterioare : “Cetatenii cu gospodarii individuale  si asociatiile de locatari au obligatia de a asigura  combaterea  si stingerea  focarelor de artropode  si rozatoare  vectoare de maladii transmisibile  si/sau generatoare de disconfort din gospodaria  proprie  sau din  spatiile pe care le detin.”

In situatia in care, sunt cetateni la care apar  simptome de intoxicatie la nivelul cailor  aeriene, usturimi, disconfort respirator, toxicitate digestiva cu dureri abdominale, greata, varsaturi, crampe  abdominale, ii rugam sa se adreseze  medicului de familie  sau Compartimentului  de Primiri urgente  din cadrul Spitalului Municipal de Urgenta Pascani.

Persoanele care detin in proprietate/concesiune/inchiriere, lucii de apa populate cu peste, detinatori de stupi si populatii de albine, trebuie sa isi ia masuri de preventie pe perioada actiunii de dezinsectie, pentru a evita producerea unor evenimente de natura sa conduca la afectarea populatiei de pesti si a familiilor de albine. In caz contrar, societatea, in calitate de operator al serviciului public de DDD este absolvita de orice responsabilitate.

In situatia in care, conditiile meteo nu vor fi favorabile, actiunea de dezinsectie va fi prelungita. Societatea va reveni cu amanunte referitoare la intervalul de timp in care va fi efectuata etapa a II-a de dezinsectie, detalii ce vor fi aduse la cunostinta publica.

  Director General

Ing. DUMITRU  CHIUARIU

About Redacția

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Vine noua pandemie?! Virusul mortal care a speriat lumea. Nu are vaccin sau tratament

Autoritățile indiene iau măsuri rapide pentru a preveni răspândirea virusului Nipah după moartea unui băiat ...