Acasă » EVENIMENT » Incident în Marea Baltică între Rusia și SUA: Moscova a interceptat bombardiere strategice americane

Incident în Marea Baltică între Rusia și SUA: Moscova a interceptat bombardiere strategice americane

Rusia a anunţat, joi după-amiază, trimiterea unor avioane de vânătoare pentru interceptarea a două bombardiere strategice americane, deasupra Mării Baltice, acesta fiind al doilea incident aerian similar raportat de Moscova în ultimele zile.

“Pe 25 mai 2023, sistemele ruse de control al spațiului aerian deasupra Mării Baltice au detectat două ținte aeriene care se apropiau de frontiera de stat a Federației Ruse. Pentru a preveni încălcarea frontierei de stat a Federației Ruse, luptătorii Su-35S și Su-27P au fost ridicați în aer”, a declarat Centrul Național de Control al Apărării din Rusia.

“Echipajul de avioane de vânătoare rusești a clasificat țintele aeriene drept două bombardiere strategice B-1B ale Forțelor Aeriene americane”, se arată în raport.

După îndepărtarea avioanelor militare străine de la graniță, aeronavele rusești au revenit pe aerodromul de bază.

“Zborul avioanelor de vânătoare rusești a fost efectuat în strictă conformitate cu normele internaționale privind utilizarea spațiului aerian. Nu a existat nicio încălcare a frontierei de stat a Federației Ruse”, a declarat NTSUO.

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

POPRICANI | Ample controale în trafic. Scandalagii amendați

La data de 07 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Rurală Popricani ...