Acasă » REGIONAL » Moldova » Informare pentru cei care doresc să arunce gunoiul provenit din construcții. Amenzi mari pentru cetățenii care nu se conformează

Informare pentru cei care doresc să arunce gunoiul provenit din construcții. Amenzi mari pentru cetățenii care nu se conformează

Comunicat. Stimați cetățeni, știați că în baza unui contract încheiat cu firma de salubritate, gunoiul provenit din construcții poate fi ridicat chiar de la domiciliu dvs? Tariful de colectare a deșeurilor rezultate din construcții este de doar 35,02 lei/tonă inclusive tva. Așadar evitați să-l aruncați la ghenele de gunoi, în cazul celor care locuiesc la bloc și cerereți operatorului să vină la domiciliu dvs, dacă locuinți la casă. Să învățăm să colectăm selectiv!

Așadar, stimați cetățeni, vă informăm că este interzisă aruncarea și depozitarea la punctele de colectare a deșeurilor din construcții si desfiintari provenite din locuinţe, generate de activităţi de reamenajare şi reabilitare interioară şi/sau exterioară a acestora, conform Regulamentului Serviciului de Salubrizare aferent Sistemului de management integrat al deșeurilor în județul Iași.

Colectarea acestora se face prin grija deţinătorului şi sunt transportate de către operator în baza unui contract de prestări servicii la instalaţiile de concasare/sortare/valorificare sau la depozitele conforme, dacă acestea nu pot fi valorificate. Vă puteți adresa la numărul de telefon al operatorului de salubrizare SC Girexim Universal SA – 0743 104 344, program de lucru 09:00 – 17:00 pentru mai multe infomații și detalii.

          Tariful de colectare a deșeurilor rezultate din construcții este de doar 35,02 lei/tonă inclusive tva, conform HCL 1080/06.09.2019, în baza contractului încheiat cu operatorul SC Girexim Universal SA.

            Cetățenii care nu se vor conforma riscă amenzi. Mai exact, abandonarea sau depozitarea deşeurilor municipale pe spatiile verzi, căile de comunicaţie, în locurile publice sau în alte locuri decât cele special amenajate sunt pentru persoane fizice se pedepsește cu 100- 200 lei pentru persoane fizice și 500 -2.500 pentru persoanle juridice.

 

            Depozitarea materialelor de construcții pe domeniul public sau privat al localității fără aprobarea prealabila a administraţiei publice locale se pedepsește cu 500 – 1.000  lei pentru PF, 1.000 – 2.000 lei PJ.

 

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Polițiștii ieșeni au reținut 5.918 permise de conducere în anul 2020. Bilanț pe anul 2020

Comunicat. În urma analizei situaţiei operative pe raza judeţului Iaşi, din anul 2020, cu privire ...