Acasă » EVENIMENT » Informația momentului despre recalcularea pensiilor. Ministrul Muncii a dat vestea personal
pmp

Informația momentului despre recalcularea pensiilor. Ministrul Muncii a dat vestea personal

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a venit cu ultimele informații privind recalcularea pensiilor. Oficialul a anunțat că procesul a început.

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a adus vești bune pentru milioanele de pensionari din România, anunțând începerea procesului de recalculare a pensiilor. Această măsură va duce la majorarea veniturilor acestora începând cu luna septembrie.

Ministrul a subliniat importanța acestui proces și a evidențiat faptul că primele 10 pensii din țară sunt pensii contributive, reflectând astfel nivelul ridicat al veniturilor pentru unii pensionari care au avut salarii semnificative pe parcursul carierei lor.

Simona Bucura Oprescu a subliniat, de asemenea, că există companii în România care plătesc salarii consistente, ceea ce va genera, în mod inevitabil, contribuții substanțiale către sistemul de pensii și, implicit, beneficii mai mari pentru acei angajați care au avut venituri mai mari.

„Uitați-vă că primele 10 pensii în România sunt pensii contributive. Uitați-vă că avem pensii la nivel foarte ridicat, datorită unor venituri ridicate pe care acei pensionari le-au avut.

Există în România companii care plătesc salarii semnificative și, sigur, contribuții care vor aduce ulterior la beneficii semnificative pentru cei care au fost angajați pe acele salarii”, a spus ministrul Muncii, marți, transmite Antena 3 CNN.

Potrivit datelor furnizate de Casa Națională de Pensii, la sfârșitul lunii noiembrie 2023, numărul de pensionari înregistrat în România era de 4.765.843.

Acest proces de recalculare implică folosirea un software special pentru recalcularea tuturor pensiilor. De altfel, șeful Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu, a făcut luni anunțul mult așteptat că a fost semnat contractul pentru realizarea softului care va facilita recalcularea pensiilor conform prevederilor Legii 360/2023 privind sistemul public de pensii.

Adeverințele pot fi aduse și după data de 1 septembrie

Începând cu luna septembrie, pensionarii vor beneficia de o majorare a pensiilor, după indexarea acestora cu 13,8% începând din 1 ianuarie 2024.

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a comunicat anterior termenul limită până la care pensionarii pot depune documentele suplimentare pentru recalcularea pensiilor, astfel încât niciunul dintre aceștia să nu piardă sumele care le revin.

„Din septembrie încolo, pensionarii mai pot duce documente suplimentare pentru perioada de acord global, al 13-lea salariu, sporuri nepermanente, astfel încât niciunul dintre beneficiarii noștri, dacă are documente suplimentare pentru perioada de dinainte de 2001, să nu-și piardă niciun drept”, a declarat aceasta.

Ea a subliniat că aceștia mai au încă șase luni la dispoziție începând cu data de 1 septembrie pentru a aduce adeverințe.

Sursa: Capital.ro

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

TikTok se pregătește să lanseze o nouă platformă. Va concura în mod direct cu Instagram 

TikTok se pregătește să-și extindă orizonturile prin lansarea unei noi aplicații dedicată fotografiilor, numită TikTok ...