Acasă » IT / Stiinta » Instagram a adăugat funcții noi care ajută părinţii să monitorizeze conturile copiilor

Instagram a adăugat funcții noi care ajută părinţii să monitorizeze conturile copiilor

Instagram a anunţat astăzi adăugarea de noi funcţii la instrumentul său de control parental, pentru a le permite părinţilor sau reprezentanţilor legali să monitorizeze mai direct activităţile copiilor.

Părinţii şi tutorii vor avea de acum posibilitatea de a trimite invitaţii adolescenţilor prin care le propune să le monitorizeze contul. Minorii vor trebui să accepte solicitarea de a activa acest nou instrument.

Doar copiii aveau până acum posibilitatea de a iniţia controlul parental, această opţiune fiind disponibilă din martie în Statele Unite.

“Este esenţial pentru noi să dezvoltăm instrumente care respectă dreptul la intimitate şi autonomie al tinerilor, implicând în acelaşi timp părinţii în această experienţă”, a declarat Clotilde Briend, şefa programelor de afaceri publice ale Meta (compania-mamă a Facebook şi Instagram) în Franţa, potrivit DCNews.ro, citat de antena3.ro.

Părinţii vor putea limita timpul de ecran prin stabilirea unor limite zilnice de utilizare a aplicaţiei (de la 15 minute la 2 ore) sau prin programarea de pauze. De asemenea, tinerii vor putea raporta părinţilor sau reprezentanţilor lor legali dacă întâlnesc conţinut care nu respectă regulile Instagram (incitare la ură sau la violenţă, nuditate etc.).

Părinţii şi tutorii vor avea în sfârşit acces la lista de contacte Instagram a copiilor lor, fie că este vorba de urmăritorii lor sau de persoanele pe care le urmăresc.

Aceste funcţii vor fi disponibile până la sfârşitul lunii iunie în Franţa, Germania, Marea Britanie, Irlanda, Japonia, Canada şi Australia, precum şi în SUA, înainte de a fi lansate în restul lumii până la sfârşitul anului.

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Finalizare proiect în comuna Moțca. Consolidarea infrastructurii TIC în domeniul e-educație

Proiectul privind îmbunătățirea calității infrastructurii TIC de educație și a dotării școlilor din comuna Moțca, ...