STIRI DE ULTIMA ORA
Acasă » REGIONAL » Pascani » Investitii importante pentru satenii din comuna Motca. Primar: in patru ani de zile avem derulate investitii de peste 171 miliarde de lei vechi
pmp

Investitii importante pentru satenii din comuna Motca. Primar: in patru ani de zile avem derulate investitii de peste 171 miliarde de lei vechi

O comuna aflata la cativa kilometri de municipiul Pascani beneficiaza de proiecte importante cu impact social. O parte din ele sunt in prag de a fi finalizate, altele se afla in plina desfasurare iar unele urmeaza a fi implementate. Este vorba despre comuna Motca, unde, potrivit primarului Constantin Serioja Hobinca, se deruleaza investitii de peste 171 miliarde de lei vechi.

 

Edilu sef ne-a declarat faptul ca prin Programul National de Dezvoltare Locala (PNDL 2) in comuna Motca se modernizeaza drumurile satesti in lungime de 5581 m, valoarea proiectului fiind de 1 000 000 euro. De asemenea, s-au atras fonduri si prin Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR), comunitatea beneficiind de trei proiecte importante.

„Prin AFIR avem un proiect de reabilitare si dotare a Caminului Cultural din satul Boureni. Valoarea investitiei este de aproximativ 11 miliarde de lei vechi. A fost castigata licitatia pentru executie dupa care se va semna contractul si se va da ordine de incepere a lucrarii. Tot prin acest program comuna noastra beneficiaza de amenajarea a unei suprafete de 4425 m de drum care leaga strazile cu asfalt intre ele. Mai precis, vor fi modernizate prin asfaltare sapte strazi din satul Motca si alte doua strazi din satul Boureni cu legaturi catre celelalte artere deja asfaltate. Si nu in ultimul rand mai avem un proiect prin Agentie privind „Construire si dotare centru After School”. Este un proiect de aproximativ 9 miliarde de lei vechi. Cladirea va fi realizata in curtea Primariei, pe locul fostului grajd. Licitatia se organizeaza prin Bursa Romana de Marfuri”, a declarat pentru jurnalulregional.ro primarul comunei Motca, Constantin Serioja Hobinca.

 

Investitii de peste 170 miliarde de lei vechi

 

Cum educatia este extrem de importanta, conducerea comunei doreste sa ofere conditii de studiu cat mai bune copiilor. Astfel ca la scoala din satul Boureni se reface acoperisul, se schimba instalatia electrica si se modernizeaza grupurile sanitare. Proiectul se deruleaza cu sprijin financiar prin Programul National de Dezvoltare Locala.

Un alt aspect important este acela ca in curand se va moderniza si baza sportiva din comuna. Prin Grupul de Actiune Locala (GAL), unde presedinte este primarul Constantin Serioja Hobinca, se doreste sa se investeasca o suma de circa 495.000 lei in amenajarea unor vestiare cu dusuri, tribuna si gazon natural dar si nocturna. „Aici, va fi necesar sa achizitionam, prin cumparare, o suprafata de teren din apropierea stadonului. Dorim sa extindem suprafata de joc la standardele sportive”, a mai spus alesul motcanilor.

 

GAL-urile sunt constituite pe baza unui parteneriat privat – public, in Asociatie, cu membri fondatori, Administratii Publice Locale, reprezentanti ai Sectorului Economic si ai Societatii Civile. Practic, Comisia Europeana lucreaza pe proiecte pentru comune doar prin aceste GAL-uri.

 

„Prin Programul Operational Infrastructura Mare (n.r. – POIM) beneficiem de o lucrare in suma de 1 000 000 euro. Programul este derulat prin ARSACIS si face referire la realizarea a 6900 m de canalizare in satul Motca. Vreau sa precizez ca in patru ani de zile, adica intr-un mandat de primar, in comuna sunt derulate investitii de 171 miliarde de lei vechi”, a conchis Constantin Serioja Hobinca, primarul comunei Motca.

 

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Cum poţi intra în comă de la caniculă. Medic: „Atenţie la aceste simptome!”

Administrația Națională de Meteorologie a emis Cod Roșu de caniculă pentru mai mult de jumătate ...