Acasă » IT / Stiinta » iPhone 12, cel mai aşteptat telefon al anului 2020. Patru variante, upgrade-uri hardware, preţ şi data de lansare

iPhone 12, cel mai aşteptat telefon al anului 2020. Patru variante, upgrade-uri hardware, preţ şi data de lansare

Nu a trecut nici măcar jumătate de an de la lansarea seriei iPhone 11, însă avem noi informaţii aproape zilnic despre generaţia următoare de smartphone-uri de la Apple. Cele mai noi detalii fac referire la sistemul de recunoaştere facială Face ID, la numărul modelelor noi şi diferenţelor între ele, cât şi la performanţa dispozitivelor şi la mult aşteptatul upgrade de memorie RAM. Desigur, toate aceste informaţii sunt momentan la nivel de „zvon”, detaliile oficiale putând fi foarte diferite. Totuşi, având în vedere că Apple nu vorbeşte despre iPhone-uri noi decât o dată pe an, în septembrie, va dura mult timp până când vom putea confirma aceste informaţii.

iPhone 12: o nouă generaţie de Face ID

Sistemul de autentificare Face ID este motivul pentru care Apple a ales să decupeze ecranele telefoanelor sale începând cu generaţia iPhone X. Se pare că acest sistem, care a fost deja îmbunătăţit de două ori, o dată pe iPhone XS/XR şi încă o dată pe iPhone 11, va primi încă un upgrade. Nu este clar dacă upgrade-ul reprezintă o micşorare a modului sau încă o accelerare a procesului de deblocare, care deja este foarte rapid.

Există de mai multă vreme zvonuri despre o versiune nouă de Face ID, care să integreze un senzor True Depth mai mic. De asemenea, există zvonuri despre integrarea acestui senzor sub ecran. Cel mai probabil însă, Apple nu va avea acces la această tehnologie în 2020, aceasta fiind încă într-un stadiu incipient, care va aduce de la sine un „downgrade” la capitolul performanţă foto pe camera frontală. Având în vedere că Apple tocmai a upgradat camera frontală pe iPhone 11 şi 11 Pro, este greu de crezut că vor accepta o scădere de performanţă la acest capitol.

Astfel, iPhone 12 ar putea fi din nou o serie de telefoane cu decupaj în ecran, dar acesta ar putea fi redus în dimensiuni. De altfel, există zvonuri care spun că Apple s-ar putea întoarce în 2021 la Touch ID, folosind un senzor de amprentă integrat în display. Probabil că este vorba despre tehnologia ultra-sonică de la Qualcomm, care permite acum deblocarea pe o suprafaţă mai mare şi posibilitatea de a folosi două degete simultan.

Având în vedere că Apple pune un accent mare pe securitate, n-ar fi exclusă nici folosirea amprentei şi feţei simultan, pentru o securizare a datelor şi mai bună.

iPhone 12: o serie cu patru noi modele

iPhone 9 (sau SE2) urmează să fie lansat în primăvară, conform zvonurilor, acest model păstrând design-ul lui iPhone 8. La interior însă, acest model ar urma să integreze hardware-ul de pe iPhone 11, dar cu o singură cameră foto. Acesta ar trebui să fie noul smartphone de buget de la Apple, la un preţ de aproxmativ 400 de dolari americani.

În toamnă însă, seria iPhone 12 va aduce încă patru noi modele, de data aceasta realizate pe o platformă de design nouă. Se pare că strategia iPhone XS/XR şi iPhone 11 a funcţionat, modelele XR şi 11 de bază fiind cele mai populare smartphone-uri din portofoliul companiei. Astfel, Apple va încerca să ofere încă un model, care să atragă un public care a fost neglijat în ultimii câţiva ani, de la ieşirea de pe piaţă am modelului iPhone SE: cei care vor telefoane mici şi puternice.

Citește mai multe pe Go4it.ro

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Primăria vrea înființarea unui serviciu pentru administrarea parcărilor din Pașcani. Dar nu știu deocamdată cum va fi implementat proiectul

Primarul Marius Pintilie a precizat în cadrul unei conferințe de presă, susținută astăzi la sediul ...