Acasă » EVENIMENT » IPJ Iași: Acțiuni de tip BLITZ în județ. Șoferi lăsați fără permis
pmp

IPJ Iași: Acțiuni de tip BLITZ în județ. Șoferi lăsați fără permis

Acțiunile polițiștilor de la rutieră au drept scop prevenirea evenimentelor grave din trafic, pentru creşterea gradului de disciplină rutieră.
Pentru creșterea gradului de siguranță rutieră la nivelul județului Iași, în perioada 18-19 mai 2024, efectivele de poliție rutieră din cadrul Serviciului Rutier Iași au organizat şi executat o acţiune pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză şi conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive.
Potrivit IPJ Iași, în cadrul acțiunii, pentru nerespectarea regulilor din trafic, au fost aplicate 49 de sancțiuni contravenționale, dintre care 29 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, iar 20 de sancțiuni pentru alte abateri.
În urma măsurilor aplicate, polițiștii au scos din trafic, reprezentând un pericol pentru ceilalți participanți, opt conducători auto, pentru nerespectarea regimului legal de viteză. Acestora le-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe o perioadă de timp, conform legii.
De asemenea, au fost oprite din a circula 2 autovehicule care nu prezentau siguranță pe drumurile publice. Astfel, certificatele de înmatriculare ale celor 2 autovehicule au fost retrase până la remedierea problemelor constatate.

About Eduard PANAIT

Jurnalist

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Controale în județul Iași. Amenzi de peste 140 000 lei

În ultimele 24 de ore, polițiștii ieșeni au intervenit în peste 150 de situații solicitate ...