STIRI DE ULTIMA ORA
Acasă » POLITIC » Isărescu, în prima ieșire publică pe tema angajării Vioricăi Dăncilă la BNR: “Lucrează la birou și este foarte disciplinată”

Isărescu, în prima ieșire publică pe tema angajării Vioricăi Dăncilă la BNR: “Lucrează la birou și este foarte disciplinată”

Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, a avut miercuri prima reacție oficială după ce fostul premier Viorica Dăncilă a fost angajată consultant la Banca Națională a României.

“Motivele ca şi politica de resurse umane ale Băncii Naţionale au fost explicate pe larg de directorul resurselor umane şi se găsesc pe site-ul băncii. Nu am nimic de adăugat. Şi chiar vă rog să le citiţi că acolo sunt trecute. În ceea ce priveşte domeniul în care dânsa lucrează fac două precizări. Nu a luat locul nici unui specialist din Banca Naţională. Domeniul în care dânsa lucrează şi anume economia verde este un domeniu relativ nou şi pentru dânsa dar pentru oricine. Nu avem absolvenţi de facultate sau de orice studiu în domeniul acesta şi împreună cu colegii care formează grupul respectiv studiază şi probabil că în toamnă când grupul respectiv, care este încă în formare, va termina o lucrare va ieşi în public cu materialul respectiv”, a spus Mugur Isărescu, în cadrul unei conferințe de presă, întrebat care sunt motivele pentru care Viorica Dăncilă a fost angajată drept consultat în cadrul BNR.

De asemenea, el a mai precizat că domeniul în care lucrează Viorica Dăncilă nu este unul dominat de bărbaţi.

Vedeți aici ce salariu ar putea avea Viorica Dăncilă la BNR.

″Şi ca să vă mai dau o informaţie despre economia verde şi finanţarea în acest domeniu, inclusiv poziţia băncilor centrale, uitaţi-vă la ce este în lume şi veţi vedea că această mişcare nu este câtuşi de puţin dominată de bărbaţi. Avem şefa Fondului Monetar Internaţional, şefă la Banca Centrală Europeană, şefă la Comisia Europeană. Deci este un domeniu nou în care ne adaptăm şi noi, să vedem ce se va întâmpla”, a afirmat Mugur Isărescu.

Întrebat dacă o vom vedea pe Viorica Dăncilă în BNR şi dacă lucrează de la birou, Isărescu a răspuns: “lucrează de la birou şi este foarte disciplinată”.

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Cetățenii orașului Hârlău rămân fără apă

În scopul igienizării rezervorului de apă potabilă din localitatea Hârlău, de 2500 mc capacitate, joi 23 ...