Acasă » SPORT » Ivan Patzaichin are planuri mari pentru sportul din România: “Trebuie să facem ceva să-i stimulăm pe copii să vâslească mai des”
nomad

Ivan Patzaichin are planuri mari pentru sportul din România: “Trebuie să facem ceva să-i stimulăm pe copii să vâslească mai des”

Fostul multiplu campion olimpic la canoe Ivan Patzaichin a primit, joi, în cadrul unei ceremonii, Colanul de Aur, cea mai înaltă distinţie a Comitetului Olimpic şi Sportiv Român.

Referindu-se la planurile sale de viitor, el a afirmat că nu va mai reveni ca antrenor, dar va continua să promoveze vâslitul şi mişcarea în aer liber

“Promovăm în şcoli ideea de a construi ambarcaţiuni, canotci şi de a vâsli. La vârsta mea e greu (n.r. – să mai fie antrenor), mai stau şi eu acasă, avem antrenori tineri care trebuie să continue această şcoală, pentru că kaiacul şi canoea au avut şcoală puternică, atâtea rezultate de-a lungul anilor şi cred că nu trebuie să uităm că avem o şcoală a noastră, românească. Trebuie să facem ceva să-i stimulăm pe copii să vâslească mai des, să nu le fie ruşine să vâslească”, a încheiat Patzaichin.

Patzaichin a câştigat patru medialii de aur şi trei de argint la Jocurile Olimpice şi 22 de medalii la Campionatele Mondiale, dintre care nouă de aur, patru de argint şi nouă de bronz.

În cadrul festivităţii din sala Amfiteatru a Casei Olimpice din Bucureşti, preşedintele COSR, Mihai Covaliu, le-a înmânat trofeul centenar al COSR fostuluii membru în conducerile MTS şi COSR Arthur Hoffman şi lui Pierre Joseph de Hillerin, membru în Comisia tehnică a COSR şi fost director al Institului Naţional de Cercetare Sportivă.

Sursa www.telekomsport.ro

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Tatăl lui Khabib a intrat în comă, iar McGregor, după ce s-a jignit cu rusul toată săptămâna, a surprins pe toată lumea

Khabib Nurmagomedov și Connor McGregor s-au jignit și și-au aruncat cuvinte oribile toată săptămâna pe Twitter, însă irlandezul ...