Acasă » EVENIMENT » La 117 ani s-a vindecat de coronavirus. Caz care a uluit pe toti

La 117 ani s-a vindecat de coronavirus. Caz care a uluit pe toti

Considerată cea mai vârstnică persoana din Europa, sora Andre, o călugăriță din Franța s-a vindecat de COVID-19 și va sărbători, joi, împlinirea vârstei de 117 ani. Ea a declarat presei locale că nu s-a speriat de virus pentru că nu îi este teamă să moară.

Ajunsă la o vârstă venerabilă Sora Andre nu se mai teme de nimic. Deşi se bucură de fiecare clipă alături de cei dragi ea a mărturisit presei locale, că ar prefera să fie altundeva, alături frate, părinţii şi bunici.

Sora Andre s-a alăturat unui ordin caritabil catolic în 1944. Ea a fost testată pozitiv la COVID-19 în căminul de bătrâni din Toulon, Franţa, pe 16 ianuarie dar nu a prezentat simptome de boală.

David Tavella, purtător de cuvânt al căminului de bătrâni Sainte Catherine Labouré, a declarat că Sora Andre se simte bine şi îşi aşteapă cu entuziasm ziua de naştere.

„O considerăm vindecată. Este foarte calmă şi aşteaptă cu nerăbdare să sărbătorească joi împlinirea a 117 ani”, a spus pentru presa locală.

Potrivit acestuia, chiar dacă Sora Andre este oarbă ea îşi va sărbători ziua de naştere alături de un grup mic de rezidenţi pentru a minimiza riscului de infectare cu noul coronavirus.

Născută la data de 11 februarie 1904, Sora Andre este a doua cea mai vârstnică persoană din lume, conform Gerontology Research Groups (GRG), după japoneza Kane Tanaka, care a împlinit 118 ani la data de 2 ianuarie. Cei mai bătrâni 20 de oameni din lume din lista GRG sunt toţi de sex feminin.

 

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Alexandru Muraru: Premieră în România – bursele elevilor vor fi plătite de la bugetul de stat

Deputatul PNL Alexandru Muraru afirmă că, pentru prima oară după 1990, bursele elevilor vor fi ...