Acasă » REGIONAL » Moldova » La Pașcani, oficierea căsătoriilor se vor putea face și în aer liber

La Pașcani, oficierea căsătoriilor se vor putea face și în aer liber

Primarul Dumitru Pantazi anunță prin intermediul unui comunicat de presă că oficierea căsătoriilor se vor putea face și în aer liber. Însă, numai la cererea viitorilor soți. Solicitarea în acest sens a venit de la șefa Serviciului Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor iar primarul a fost de acord. Astfel, de astăzi înainte cei care doresc să-și oficieze relația o pot face în parcuri, muzee sau alte locuri dorite.

Comunicat. La cererea viitorilor soți, căsătoria va putea fi organizată și în afara sediului Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor sau sediului Primăriei. Astfel, ceremonia oficială va putea avea loc în parcuri, muzee sau în alte locuri în aer liber.

Şi la Paşcani se vor putea oficializa căsătoriile în aer liber, fiind aprobat de către domnul primar Dumitru Pantazi, Regulamentul întocmit de către şefa SCLEP Paşcani, baza legală fiind Legea nr 119/1996, alin. 2 din art. 24 cu privire la actele de stare civilă, cu modificarea şi completarea ulterioară. Astfel, „căsătoria se poate încheia şi în afara sediului serviciului public comunitar local de evidenţă a persoanelor sau, după caz, al primăriei competente, cum ar fi grădinile publice, parcurile, muzeele şi alte locuri în aer liber, la cererea viitorilor soţi, cu aprobarea primarului”.

Din Regulament se arată că doritorii trebuie să depună cerere cu 30 de zile înaintea încheierii căsătoriei la Ghişeul Unic din cadrul Primăriei Municipiului Paşcani, unde se va specifica şi locaţia oficierii căsătoriei, pe lângă informaţiile de identitate, zi, lună, oră. Solicitanţii trebuie să asigure şi condiţii corespunzătoare pentru oficiere – o masă, un scaun pentru completarea documentelor.

În situaţia dată, se oficiază căsătorii după următorul program, în zilele de luni, marţi, miercuri şi joi în intervalul ora 13:00 – 16:00, vineri – 12:00 -14:00, iar sâmbătă şi duminică ora se va stabili de comun acord cu ofiţerul de stare civilă. Important de ştiut este faptul că oficierea căsătoriilor se va efectua în afara sediul Primăriei Municipiului Paşcani în măsura în care condiţiile meteo vor permite.

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Vladimir Putin, declarație surprinzătoare: SUA şi Rusia nu mai decid asupra problemelor lumii

Vremurile în care SUA şi Rusia decideau asupra celor mai importante problemele ale lumii au ...