Acasă » CULTURAL » Lansare de carte “August – vindecarea unei mame” autor Cristina Mocanita

Lansare de carte “August – vindecarea unei mame” autor Cristina Mocanita

Constanţa, România, 1 martie 2022

În această carte, August. Vindecarea unei mame, autorul Cristina Mocăniţă prezintă procesul vindecării traumelor transgeneraţionale. Totodată, exprimă puterea lăuntrică şi conştientizarea nevoii de schimbare astfel ȋncȋt generaţiile care vin să ȋşi scrie propria poveste fără greutatea trecutului.

August vine să ȋmbrăţișeze fiecare mamă care se confruntă cu depresia postnatală, fiecare tristeţe care trece prin sufletul şi pântecul acesteia până când se va simţi eliberată de durere şi pregatită să ȋnceapă o nouă călătorie: cea către sine. Drumul vindecării este unic pentru fiecare mamă ȋn parte ȋnsă este un proces care necesită timp şi suport. Această carte vine să asigure mamele că nu sunt singure şi că durerea lor poate avea o voce vindecătoare. Totodată, le cheamă ȋn prezent, le asigură iubirea de care au nevoie pentru a se recentra, pentru a se desprinde din ȋncărcatura emoţională a traumelor.

“Trăia trauma în toată intensitatea. Se amesteca totul în vârtejul adrenalinei. Era sfâșiată căci nu mai înțelegea unde începe o traumă și unde se încheie alta. Voia să iasă la suprafață și să fie văzută, auzită. Şi pentru că vocea ei nu se mai auzea, a așternut totul pe hârtie. Să își lase spiritul să cotrobăie în decenii până când se va regăsi. Și a reușit. S-a regăsit!”

“În clipele în care îi era cel mai greu, în viața ei de dinainte, își imagina că se ascunde într-un loc cald și primitor, unde e bine. Acel loc precum o îmbrățișare în care te simți ocrotit, primit, acceptat și mai ales iubit. Astfel încerca și acum, dar frica îi paraliza corpul.”

 

Ce spun alți autori despre această carte:

“În această carte se citeşte imperfecţiunea unei mame, care are talentul de a o ilustra perfect şi de a-şi deschide sufletul ȋn cel mai emoţionant mod.
Este o responsabilitate şi o datorie asumată, trăită intens, pur şi mai mult decât atât, articulată ȋn cuvinte graţioase şi armonioase, pentru a fi inspiraţie celorlalţi.” – G. Vrinceanu, autor

“August este o mărturie a mamei supreme, a durerii ei dar şi a imensei iubiri. Totodată, ȋmputerniceşte mamele ȋn a parcurge propria vindecare. Această scriere, ȋn secvenţe, văzută ca un scenariu de film, unul inspirat din viaţă, care te transporta, cu fiecare cliseu, din real in ireal. Glasul liric al autorului va rasuna astfel şi ȋn sufletul altor mame.
Autorul este un fin observator al dezvoltarii umane, ȋn general, al copiilor ȋn mod specific dar şi al relaţiei de ataşament ȋn diada mamă-copil.
Cartea prezintă ciclicitatea umană, naşterea fiind ȋn orice lucru, cu ea porneşte totul şi cu ea se ȋncheie.”Elena Dorcu – Bondari, autor.

 

Data lansării: 1 martie 2022, ora 10.00, La Pieptul Mamei.

Pagina La pieptul mamei, prin Adina Popov IBCLC, oferă sprijin important ȋn alăptarea integrativă şi funcţională, diversificare, întreruperea treptată a alăptării, somnul copilului alăptat și creşterea cu blândețe a copiilor.

August. Vindecarea unei mame este disponibilă la Cărţile lui Bibo – Librărie online.

Georgiana Ibraim, coordonează Cărţile lui Bibo – Librărie online şi oferă astfel suport părinţilor care sunt ȋn cautarea cărţii de care au nevoie; ea ȋnsăşi fiind o mamă pusă faţă ȋn faţă cu multe provocări ȋn evoluţia propriului copil.

Eveniment sistinut de Inima Mamei

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Putin cutreieră Globul să găsească noi arme de război pentru a învinge Ucraina. Siria, Iran şi Coreea de Nord au răspuns chemării Rusiei

Serviciile secrete din Europa au interceptat o navă comercială încărcată cu echipament militar, care traversa ...