Acasă » REGIONAL » Pascani » Locomotiva cu aburi, ce urmeaza a fi amplasata in fata Garii, intampina probleme. Primaria cauta solutii
pmp

Locomotiva cu aburi, ce urmeaza a fi amplasata in fata Garii, intampina probleme. Primaria cauta solutii

Nici bine nu a fost pus in practica proiectul ce face referire la amplasarea locomotivei cu abur in fata Garii din Pascani ca deja apar probleme. Reprezentantii Primariei au emis in urma cu cateva zile cate o adresa catre cei doi patroni care detin pe platoul din fata garii cele doua magazine. Este vorba despre Marius Pintilie – Lorimer si Gelu Costachescu – West Moldavia. In adresele respective li s-au cerut sa elibereze terenul pentru ca zona urmeaza a fi reabilitata si modernizata.

Concret, in afara de lucrarile de asfaltare a strazii cat si de reabilitare a zonei pietonale, conducerea municipalitatii are in vedere sa amenajeze platoul in care se afla cele doua chioscuri alimentare si funerare prin amplasarea unei locomotive cu abur de patrimoniu. In interiorul acesteia se doreste sa se amenajeze un spatiu in care turistii sa poata avea acces la informatii cu privire la obiectivele din zona.

Partea proasta este ca atat Marius Pintilie cat si Gelu Costachescu nu vor sa auda de acest proiect. „In primele adrese pe care Primaria Pascani le-a trimis catre patronii celor doua magazine ni s-a raspuns ca nu vor elibera terenul respectiv. Ei spun ca este dreptul lor sa continue activitatea in zona. Au mai fost trimise apoi alte adrese catre acestia si a raspuns prin refuz doar Gelu Costachescu. Urmeaza ca in perioada urmatoare Primaria alaturi de Consiliu Local sa ia o decizie. Mai multe nu avem ce sa spunem la ora actuala. Probabil se va merge in instanta, nu stiu exact cum se va proceda”, a declarat Cristian Menegon, purtator de cuvant al Primariei Pascani.

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Un comentariu

  1. Ar fi bine ca locomotiva sa se vada si din tren ! Sa se vada si Lacul Pestisorul plin cu ambarcatiuni si un strand in lacul apropiat ! Locomotiva aceasta ar trebui amplasata intru-un loc care sa puna in valoare si Uzina care este de fapt emblema orasului Eu as muta CFR de pe peperon alea unde odata se incarcau bateriile pentru electrocare ,adica intre pasarela si Politia TF si acolo as amplasa locomotiva pe un soclu inalt de 3-4 metri ! S-ar vedea si din tren si de din spre oras !
    Sau in parcarea Uzinei si mutate cele doua carciumi de la piciorul pasarelei si facut parcare pentru salariatii uzinei vis a vis de Intertrans ! Ar fi buna si o scara rulanta de la Politie pana la Hotel Central pentru turisti dar si pentru localnici Alaturi de Scarile Mari ! Cu doi lei sa poti ajunge in Deal ! Este asa ceva la Dresda cu cablu care transporta un vagon mai mic !Si la Paris exista la Casa Georges Pompidou o scara rulanta ca o tubulatura transparenta cu care urci de la Muzeul lui Constantin Brancusi situat la parter si urci pana la etajul 6 adica pe cladire si vezi tot Parisul ! Pascaniului de ce i se spune Micul Paris ?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Circa 3000 mp de spații verzi au fost reabilitate săptămâna trecută la Pașcani

Viceprimarul Cristian Rățoi anunță că săptămâna trecută a fost o săptămână de foc pentru angajații ...