Acasă » EVENIMENT » Maia Sandu a ieșit în stradă. Președintele cere acceptarea Moldovei în UE: „Trebuie să fim europeni și în acte!”
pmp

Maia Sandu a ieșit în stradă. Președintele cere acceptarea Moldovei în UE: „Trebuie să fim europeni și în acte!”

Miting impresionant peste Prut, urmărit cu atenție de Ursula von der Leyen. Duminică, 21 mai 2023, Maia Sandu a scos zeci de mii de oameni în stradă, la Chișinău, pentru a întări dezideratul „Moldova în UE!”.

Președintele de la Chișinău susține că obiectivul este ca Moldova să fie acceptată de Bruxelles în UE până în 2023.

„Am venit să spunem cu mândrie că moldovenii sunt europeni! Locul Moldovei este în Uniunea Europeană!”, a declarat Maia Sandu, în Piața Marii Adunări Naționale, printre altele.

Iată discursul președintelui moldovean:

„Noi suntem un popor cu credință, harnic și demn. Acum este momentul, cum va arăta viitorul copiilor noștri în 7 ani depinde de noi, de alegerile care le facem, depinde de instituțiile noastre care trebuie să devină independente, dar depinde și de voința și decizia fiecărăui cetățean.

Stăpân în casa noastră este doar poporul, Moldova trebuie să fie membru al UE! Moldovenii trebuie să fie europeni nu doar în valori așa cum suntem astăzi, ci și în acte!

Timp de 34 de ani au încercat să ne blocheze viitorul, să ne țină în sărăcie, au vrut să fim dependenți să cădem, dar noi am rezistat! Noi suntem rezistenți! Suntem un popor demn și suntem fermi în deciziile care le vrem pentru țara noastră”, a declarat Maia Sandu, potrivit presei de peste Prut.

La evenimentul de la Chișinău se află și Roberta Metsola, președinta Parlamentului European.

În replică, mai multe proteste pro-ruse au fost organizate în Republica Moldova.

Continuare pe Romaniatv.net

About Redacția

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Conferință de presă PRO România Pașcani. Analiză și concluzii după alegerile locale

Astăzi, reprezentanții PRO România Pașcani au susținut o conferință de presă, așa după cum obișnuiesc ...