Adrian Artene propune, în cadrul podcastului „ALTCEVA”, o conversație despre binefacerile credinței cu maica Cipriana, de la Mănăstirea Ghighiu. În postul Sfintei Marii, Maica Cipriana a dezvăluit istoria izvorului cu apă tămăduitoare din zona Codrii Vlăsiei.
Podcastul „ALTCEVA cu Adrian Artene” aduce oamenilor, chiar în postul Sfintei Marii, vorbele pline de înțelepciune ale Măicuței Cipriana, de la Mănăstirea Ghighiu, un lăcaș de cult, ridicat în Codrii Vlăsiei.
De-a lungul secolelor, pelerinii și sihaștrii, care au pășit în această zonă, au fost uimiți să descopere izvorul cu apă tămăduitoare, despre care se spune că poate vindeca boli, precum epilepsia, sau afecțiuni ale pielii. Jurnalistul Adrian Artene a întrebat-o pe Maica Cipriana despre modul în care izvorul binecuvântat a reușit să vindece nu numai trupul credincioșilor, ci și sufletul acestora. „Izvorul, de când a fost descoperit ultima dată, pentru că, inițial, a atras în jurul lui foarte mulți sihaștri și călugări, s-a dovedit a fi cu apă tămăduitoare. Și încă o dovadă acei sihaștrii care au rămas aici, majoritatea de origine greacă, se spune că poposeau, aici, pe locul acesta, în drumul lor din Grecia, către Sinai și țara sfântă și mulți rămâneau aici foarte mulți ani, sau poate chiar definitiv și viața lor era foarte duhovnicească și normal că s-a simțit și bineînțeles că e un loc ales de Maica Domnului și atunci dacă Maica Domnului și-a ales locul acesta să lucreze cu lumea și s-o tămăduiască s-a folosit și de izvor.” a povestit Maica Cipriana.
„Altceva”, un podcast în care se rostesc cuvinte pătrunzătoare
„Altceva cu Adrian Artene” este un podcast în care se rostesc cuvinte pătrunzătoare, iar invitații sunt lumini ce străpung întunericul.
E „Altceva”, un podcast săptămânal – în fiecare sâmbătă, de la ora 19:00 -, în jurul căruia s-a format o comunitate a oamenilor care vor să-și antreneze mintea și să-și hrănească sufletele.
Comunitatea oamenilor normali, care nu au abandonat lecturile, care știu să asculte o muzică și cu inima, nu doar cu urechile, dar și comunitatea celor care extrag răspunsuri din tăcere și se bucură de o piesă de teatru ca de o zi de duminică.
A acelora care cred că Dumnezeu ne-a creat pentru a arăta celorlalți bunătate și a lăsa în urma noastră opere de lumină.
Urmăriți ediția integrală a podcastului: