Acasă » REGIONAL » Pascani » Majorari de tarife la Casa de Cultura pentru cei care vor sa inchirieze spatii
pmp

Majorari de tarife la Casa de Cultura pentru cei care vor sa inchirieze spatii

 

Conducerea Casei de Cultura „Mihail Sadoveanu” a venit cu o propunere de a majora tarifele pentru inchirierea spatiilor din incinta unitatii. Daniela Calistru a motivat initiativa prin faptul ca acestea nu au fost majorate de cativa ani de zile si ca in tot acest timp au avut loc scumpiri la utilitati.

 

Printre cei care vor plati pentru inchirierea unei sali din incinta unitatii culturale se numara si scolile care organizeaza „Balul Bobocilor”. Acest aspect i-a nemultumit pe cativa alesi locali. Marius Pintilie, consilier local PNL, a precizat ca scopul principal a unei Case de Cultura nu este acela de a face profit ci de a oferi servicii cetatenilor.

„Nu sunt de acord cu aceasta propunere de majorare a tarifului de inchiriere. Scopul unei Case de Cultura, a unei Primarii sau alta institutie publica nu este de a face profit ci de a oferi servicii cetatenilor. Sunt de acord sa se ia niste bani de la cei care doresc sa inchirieze sala de spectacole sau alta sala dar suma sa fie cat sa acopere cheltuielile cu energia electrica, caldura si ce se mai consuma. Nu vad necesitatea majorarii tarifelor”, a precizat in cadrul comsiei economice consilierul Marius Pintilie.

 

„Vin cu propunerea ca sala de spectacole sa fie oferita gratuit elevilor pentru Balul Bobocilor. M-am ocupat si eu in liceu de organizarea unui astfel de eveniment si este destul de greu sa obtii sponsorizari pentru activitati. Am sa propun acest amendament in sedinta ordinara”, a spus Andrei Riznic, consilier PNL. Proiectul nu a primit aviz favorabil in Comisia economica, doar doi consilieri de la PSD fiind de acord cu majorarea. Decizia finala va fi luata in sedinta de Consiliu Local de maine.

 

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Un drum din Copou a fost blocat! Colaboratorii dezvoltatorului Lucian Caras au blocat strada Antonin Ciolan -FOTO

O stradă din zona Copou a fost blocată de un protest al unor firme care ...