STIRI DE ULTIMA ORA
Acasă » REGIONAL » Pascani » Marius Pintilie despre proiectul lui Pantazi privind zona Garii: „este o hotarare luata la sprit”. Edilul nu renunta nici in ruptul capului la magazinul Lorimer
pmp

Marius Pintilie despre proiectul lui Pantazi privind zona Garii: „este o hotarare luata la sprit”. Edilul nu renunta nici in ruptul capului la magazinul Lorimer

TOTUL pan` la bani! Decizia conducerii din cadrul administratiei locale nu este pe placul patronului lanturilor de magazine alimentare Lorimer. Marius Pintilie nu renunta la magazinul situat pe platforma din zona Garii, mai ales ca punctul de lucru aduce un profit considerabil in bugetul firmei. Practic, familia Pintilie si-a dezvoltat afacerea datorita magazinului profitabil din fata Garii. Astfel ca Pintilie nu este de acord cu amplasarea unei locomotive in locul celor doua magazine, mai ales ca din punct de vedere arhitectural, spune acesta, strica. In alta ordine de idei, afaceristul este dispus sa investeasca bani pentru a infrumuseta alimentara din zona decat sa isi demoleze „izvorul de bani”.

„Eu am contract pentru inca patru ani acolo si nu este nici o decizie luata in sensul ca sa se schimbe destinatia terenului. Acolo este comert de douazeci si ceva de ani. Daca va fi o hotarare in Consiliu Local, fundamentata asa cum trebuie, vom vedea. Deocamdata ei au luat o hotarare la sprit. Cred ca s-au intalnit undeva, au stat la un sprit si au zis: dom`le hai sa facem acolo. Facem? Facem… Au mai fost tentative de modernizare a zonei din Gara. Eu am oferit o solutie candva pentru modernizare. Nu zic ca nu este o logica, ca strada Garii nu trebuie modernizata dar trebuie sa avem grija cu ce inlocuim. Adica, din punct de vedere economic, eu platesc 4500 lei / luna chirie. Asta inseamna peste 50.000 lei pe an, doar de la mine. West Moldavia plateste mai mult ca are o suprafata mai mare. Din punct de vedere economic eu am cinci salariati acolo, la fel ca si in partea cealalta la West Moldavia. Din punct de vedere arhitectural, o locomotiva pe strada Garii, cum vii de pe strada Ceferistilor, nu este potrivita. Gara are o arhitectura speciala care trebuie pusa in valoare”, a declarat pentru Jurnalul Regional Marius Pintilie.

Magazin dar si statie de autobuz pentru cetateni

Pe langa faptul ca cetatenii au de unde sa cumpere alimente in zona, Marius Pintilie a precizat faptul ca magazinul sau a prins si o alta destinatie: statie de autobuz. Patronul de la Lorimer spune ca Primarie nu este in stare sa realizeze in zona o statie acoperita pentru calatori si astfel acestia sunt nevoiti sa stea sub terasa magazinului.

„Daca mie mi se impuneau anumite conditii de arhitectura a magazinului eram dispus sa le respect. Cred ca daca este de imbunatatit ceva putem sa o facem. Daca se hotaraste altceva, sa se mearga in Consiliul Local sau instanta. Eu imi doresc sa ramana partea de comert acolo pentru ca de acolo s-au infiintat cele doua firme, de acolo au crescut. O nevoie de comert in zona exista si de aceea si platim chiriile exorbitant de mari. Mai mult, in jurul magazinului meu s-a facut un fel de statie de autobuz. Domnii de la Primarie vor sa distruga tot ce este acolo dar nu tin cont de statie. Nu au o banca functionala in statie, un acoperis unde cetatenii care merg la autobuz sa astepte. De dat de maine cu bardita, luand o decizie la sprit, nu cred ca este ok”, a conchis patronul lantului de magazine.

Citeste si: Locomotiva cu aburi, ce urmeaza a fi amplasata in fata Garii, intampina probleme. Primaria cauta solutii

Recunoaste ca este necesara modernizarea zonei

Lider al organizatiei PNL Pascani, fost candidat la Primarie, actual consilier local, Marius Pintilie este de acord cu modernizarea zonei. Acesta a si votat in anul 2015 un proiect de hotarare in acest sens. Doar ca in documentatia lui cele doua magazine erau inca prevazute acolo si nu incapea discutia de demolare. „Eu am contract de inchiriere acolo. Este un proiect de modernizare a strazii Garii din anul 2015 pe care eu l-am votat. Deci sunt de acord cu tot ce este acolo. Proiectul presupune schimbarea suprafetei carosabile si al trotuarului. Nu are legatura cu suprafata unde sunt cele doua magazine. Din proiect reiese ca magazinele sunt prevazute in continuare acolo. Daca de maine se doreste sa se schimbe intr-un fel sau altul, lucrurile se pot discuta doar intr-un cadru oficial”, a incheiat Marius Pintilie.

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Cum poţi intra în comă de la caniculă. Medic: „Atenţie la aceste simptome!”

Administrația Națională de Meteorologie a emis Cod Roșu de caniculă pentru mai mult de jumătate ...