Acasă » REGIONAL » Moldova » Masina de colectare a gunoiului menajer pentru comuna Mircesti. Investitii din bugetul local pentru comunitate

Masina de colectare a gunoiului menajer pentru comuna Mircesti. Investitii din bugetul local pentru comunitate

 

Bugetul local al comunei Mircesti este mai mic fata de anul trecut. Cu toate acestea, investitiile necesare in comunitate nu vor fi lasate de izbeliste. Asta promite primarul comunei, Petre Antalut.  Edilul sef a precizat pentru jurnalulregional.ro faptul ca din surse proprii va acoperi necesarul de investitii pe proiecte ce trebuiesc a fi implementate in acest an.

Recent, in parcul auto al administratiei locale a ajuns o masina autocompactoare pentru colectarea gunoiului menajer. Utilajul a fost achizitionat de la o Primarie din Germania iar banii pentru achizitia ei au fost alocati de la bugetul local. „Masina are o vechime de 8 ani de zile, deci este second-hand. A fost cumparata cu o suma de 20.000 euro, bani alocati de la bugetul local. Am luat decizia de a o cumpara deoarece costurile pentru coletarea gunoiului printr-o firma, asa cum se facea pana in prezent, erau mari. Mai mult, acestea trebuiau sa fie majorate in acest an. Astfel ca am ales sa ne gospodarim singuri, chiar daca a trebuit sa dam aceasta suma de la buget. Banii vor fi recuperati prin simplu fapt ca nu vom mai fi nevoiti sa apelam la alte societati de colectare a gunoiului din comuna. Ajungeam sa platim pana la 5000 euro/luna. Asa, in cateva luni ne acoperim investitia cu noua masina. Urmeaza sa inscriem in circulatie masina si sa o exploatam”, a declarat primarul comunei Mircesti.

Petre Antalut a mai explicat reporterilor nostri faptul ca lucrarile de investitii de la Caminul Cultural din Mircesti sunt executate in proportie de 70% urmand ca in acest an sa fie incheiate. De asemenea, tot in acest an se vor continua lucrarile de canalizare si cele de la statia de epurare. Ca si proiecte finalizate, primarul din Mircesti se arata multumit de proiectul terminat – reabilitarea Scolii Iugani, o lucrare de 150.000 euro sau de asfaltarea unor drumuri locale.

 

Planuri si investitii in acest an

 

Ca si proiecte propuse a fi realizate in acest an, conducerea Primariei din Mircesti are in vedere sa extinda alimentarea cu gaz pe toate strazile care sunt asfaltate. „Avem trasa apa in comuna in proportie de 90%. Avem aductiunea cu gaz in proportie de 60% si acelasi procent il inregistram si la reteaua de canalizare. Mi-am propus ca in acest an sa continuam cu aceste retele, sa le extindem, pentru ca cetatenii sa dispuna de utilitati. Tot ca si proiect pe care mi l-am propus si pentru care s-a facut si depus documentatia necesara pentru atragere de fonduri guvernamentale, este de a realiza constructia a doua terenuri de sport in comuna. Asteptam un raspuns de la Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) unde am depus proiectul”, a incheiat primarul comunei Mircesti, Petre Antalut.

Citeste si:

https://jurnalulregional.ro/principal/buget-diminuat-pentru-comuna-mircesti-investitiile-continua-promite-primarul-antalut

 

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Finalizare proiect în comuna Moțca. Consolidarea infrastructurii TIC în domeniul e-educație

Proiectul privind îmbunătățirea calității infrastructurii TIC de educație și a dotării școlilor din comuna Moțca, ...