Acasă » REGIONAL » Moldova » Meciurile din Liga I se vor desfăşura după modelul UEFA. Ce a hotărât Burleanu

Meciurile din Liga I se vor desfăşura după modelul UEFA. Ce a hotărât Burleanu

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat, marţi, la finalul unei şedinţe de aproape şapte ore a Comitetului Executiv al federaţiei, că s-a luat decizia să se urmeze modelul UEFA în cazul în care vor exista jucători sau membri ai stafurilor testaţi pozitiv cu coronavirus. Un meci se poate reprograma o singură dată, iar dacă la finalul unei faze competiţionale vor exista partide restante, formaţiile din cauza cărora nu s-au disputat confruntările vor pierde meciurile cu 0-3.

Partidele de baraj şi din Cupa României nu se vor reprograma. “În ceea ce priveşte Liga I, astăzi s-au aprobat câteva principii. În primul rând am luat decizia la nivel de Comitet Executiv să urmăm modelul UEFA. Dacă vom avea jucători sau membri ai stafului depistaţi pozitiv cu Covid-19, atunci practic vom urma acelaşi protocol pe care îl presupune şi UEFA pentru competiţiile europene intercluburi şi pentru competiţiile naţionale. Fiecare echipă va trebui să îndeplinesscă două condiţii: să aibă cel puţin 13 jucători între care cel puţin un portar şi să pună la dispozIţia organizatorului competiţiei cu cel puţin şase ore înainte de disputarea meciului avizul DSP-ului în cazul în care ne aflăm în această situaţie de anchetă deschisă de DSP. Al doilea principiu este că un meci se poate reprograma, dar nu mai devreme de şapte zile. Şi un meci se poate reprograma o singură dată. Dacă la finalul unei faze competiţionale o echipă va avea meciuri restante echipa respectivă va pierde meciul cu 3-0. Meciurile de baraj şi de Cupa României nu se reprogramează. Echipa în cauză va pierde meciul cu 3-0. Dacă ambele echipe nu vor respecta condiţiile atunci ambele vor pierde meciul cu 3-0”, a spus Burleanu.

El a precizat că este optimist în privinţa următorului sezon şi că nu îşi doreşte ca LPF să pună federaţie în situaţia din sezonul recent încheiat. “Sunt un tip optimist, îmi doresc să nu repetăm greşelile şi nu mai dorim să fim în situaţia în care am fost. Mă uit cu foarte multă speranţă în ceea ce priveşte acest nou sezon competiţional şi ne dorim să nu mai fim puşi în aceeaşi situaţie de LPF atunci când vine vorba de stabilirea unor scenarii posibile cu care te poţi confrunta. De aceea şi această intervenţie de astăzi. Propunerea federaţiei a fost ca niciun meci să nu fie reprogramat. Varianta la care am ajuns, una mai bună, a fost să tragem linia la finalul fazei competiţionale. Dacă în următorul sezon competiţional ne ovm trezi într-o situaţie siimlară cu cea de acum avem prevedere regulamentară”, a adăugat preşedintele FRF.

Federaţia Română de Fotbal a explicat pe site-ul oficial principiile de desfăşurare a competiţiilor fotbalistice pentru sezonul 2020/21, aprobate de CEx.:

“În situaţia în care unul sau mai mulţi jucători sau oficiali ai unui club sunt testaţi pozitiv pentru COVID-19, meciul se va desfăşura conform programării iniţiale dacă sunt îndeplinite următoarele condiţii: Clubul poate înscrie în raportul de arbitraj cel puţin 13 jucători (din care cel puţin un portar)

Clubul poate prezenta cu cel puţin 6 ore înaintea orei de începere a jocului acordul DSP cu privire la faptul că echipa respectivă poate disputa jocul conform programării forului organizator. În cazul în care clubul în cauză nu poate îndeplini oricare dintre condiţiile acestea, jocul nu se va mai disputa, urmând ca partida să fie reprogramată. Meciul va fi reprogramat o singură dată, în prima dată disponibilă, dar nu mai devreme de 7 zile.

În situaţia în care la finalul primei faze a campionatului (sezonul regular pentru Liga 1 şi Liga 2 şi tur/retur pentru Liga 3), vor exista partide restante şi nu va mai fi nicio dată disponibilă, cluburile din cauza cărora nu s-au putut disputa jocurile restante vor pierde meciurile respective cu 0-3.

Dacă va exista situaţia în care vor exista jocuri ce nu s-au putut disputa deoarece ambele cluburi nu au îndeplinit oricare dintre condiţiile menţionate anterior, ambele echipe vor pierde jocul 0-3, fără a se adăuga vreun punct în clasament pentru cele două cluburi. Aceeaşi prevedere se va aplica şi la finalul Play-off-ului / Play-out-ului. Prin excepţie, partidele din Cupa României şi jocurile de baraj nu se pot reprograma”.

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Dosar penal pentru un bărbat din Scobinți pentru trei bidoane de țuică

Poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 9 Poliţie Rurală Hârlău efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit ...