Acasă » REGIONAL » Pascani » MILOSTENII. Alti bani de la bugetul local pentru biserici. Liberalii ridica suspiciuni asupra modului cum au fost distribuiti
pmp

MILOSTENII. Alti bani de la bugetul local pentru biserici. Liberalii ridica suspiciuni asupra modului cum au fost distribuiti

 

O suma de 300 000 lei se va aloca de la bugetul local al municipiului Pascani pentru lacasurile de cult din municipiu. Nici mai mult nici mai putin de zece institutii bisericesti au depus documentatii pentru a primi fonduri banesti. Proiectul de hotarare i-a nemultumit pe cativa consilieri pe motiv ca banii au fost impartiti fara a se tine cont de adevaratele necesitati. Mai concret, consilierul local PNL Andrei Riznic a aratat faptul ca o biserica care a indeplinit un punctaj de 92 puncte pentru a accesa fonduri primeste aceiasi suma ca o alta biserica cu 91 puncte.

 

„Nu vreau sa se inteleaga ca fac vreo aluzie dar, spre exemplu, Biserica din Fantanele, care a cerut bani pentru picturi, a primit aproape aceiasi suma de bani ca Biserica din Lunca Pascani, care cer bani pentru niste borduri si soclu. Eu cred ca mai important si necesar pentru moment este pictura. Nu poti lasa o biserica fara icoane. Modul de impartire a banilor nu mi se pare normal. O sa vin cu o propunere in sedinta de maine la acest proiect”, a declarat Andrei Riznic.

 

„Legat de prioritati e discutabil acest lucru iar propunerile sunt subiective. Daca fiecare consilier local in parte vine cu cate o biserica care o considera o prioritate nu mai ajungem nicaieri. De aceea este constituita o comisie la Primarie care analizeaza necesitatea”, a spus consilierul PSD, Vasile Haldan, la discutarea proiectului.

 

„Sa se faca un criteriu clar care sa fie respectat de toti. Nici eu nu vad corect modul in care au fost distribuiti acesti bani”, a precizat si Marius Pintilie.

 

La discutii pe marginea proiectului au existat si momente comice. „As vrea sa ajungeti primar domnule Pintilie sa vad si eu cum judecati lucrurile”, s-a adresat pesedistul Vasile Haldan. „Mai aveti un pic de rabdare si veti vedea”, i-a replicat Pintilie. Dupa momentele amuzante membrii comisiei economice au dat aviz pozitiv.

 

Nici consilierul PSD Codrin Toma nu a votat, in comisia juridica, acest proiect. „Eu cred ca s-au alocat fonduri destule de la bugetul local pentru biserici. Adica sunt si alte surse de finantare pentru lacasurile de cult, nu numai bugetul local. Plus ca mie nu mi se pare normal sa finantezi cu bani de la bugetul local o biserica si dupa ce se finalizeaza de construit trece in administrarea Patriarhiei Romane”, a spus consilierul PSD, Codrin Toma. Proiectul va fi votat in integralitate lui maine.

 

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Circa 3000 mp de spații verzi au fost reabilitate săptămâna trecută la Pașcani

Viceprimarul Cristian Rățoi anunță că săptămâna trecută a fost o săptămână de foc pentru angajații ...