Acasă » ECONOMIC » Ministerul Energiei îşi propune să pună în funcţiune proiectele de producere a energiei hidro, rămase nefinalizate

Ministerul Energiei îşi propune să pună în funcţiune proiectele de producere a energiei hidro, rămase nefinalizate

Ministerul Energiei îşi propune să pună în funcţiune proiectele de producere a energiei hidro, rămase nefinalizate.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – Peste 300 de megawaţi în energie hidro este capacitatea ce ar putea fi generată prin proiectele existente la nivel naţional care au rămas nefinalizate din diferite motive, iar Ministerul Energiei îşi propune să le pună în funcţiune, inclusiv cu sprijin financiar european. O ordonanţă în acest sens ar urma să fie adoptată de Guvern în scurt timp, iar toate investiţiile nefinalizate ale companiei Hidroelectrica vor trece printr-un proces de autorizare rapidă, a precizat ministrul Virgil Popescu.

Virgil Popescu: ”Nu vorbim de hidrocentrale în arii protejate, vorbim de hidrocentralele care sunt oprite din diverse motive. Am discutat într-un grup de lucru cu Ministerul Investițiilor şi Proiectele Europene, cu Ministerul Mediului, cu Apele Române, absolut toți factorii, s-a găsit soluția juridică pentru această nouă ordonanță, am finalizat-o, săptămâna viitoare este în circuitul de avizare și o vom adopta în Guvern. Este o ordonanţă foarte amplă și toate aceste investiții discută în momentul de față domnul ministru Boloș la nivelul Comisiei Europene, să fie introduse în capitolul de REPowerEU din PNRR, să avem și cofinanțare pentru ele. Deci le vom face. Inclusiv centrala de la Islaz, ultima centrală de pe Olt care închide practic râul Olt.”

Ministrul Virgil Popescu a fost prezent azi, în Vâlcea, unde s-au marcat 50 de ani de existenţă ai Hidrocentralei Lotru-Ciunget, ne-a transmis corespondenta RRA, Ana-Maria Cârstea.

Sursa: România-actualități.ro

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Legenda mai puțin povestită a lui Moș Nicolae

De numele Sfântului Nicolae sunt legate mai multe poveşti creştine. Legenda lui Moș Nicolae vorbeşte ...