Acasă » CULTURAL » Ministrul Educaţiei vrea ca toţi elevii să meargă fizic la şcoală

Ministrul Educaţiei vrea ca toţi elevii să meargă fizic la şcoală

Copiii de grădiniţă şi elevii tuturor claselor, exceptând cele terminale, reiau miercuri cursurile, după o vacanţă de mai bine de o lună, însă nu toţi vor merge fizic la şcoală. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, ar vrea ca după jumătatea lunii mai toţi elevii să poată reveni fizic la şcoală, precizând că, după o analiză, speră să poată face această propunere oficial.

„E posibil peste două săptămâni să realizăm o fotografie de moment şi să înaintăm o astfel de propunere, care să-i vizeze pe cei din clasele V, VI, VII şi a X-a şi a XI-a. (…) Mi-aş dori ca la jumătatea lunii mai să realizăm această propunere de prezenţă fizică încă din mai”, a spus ministrul Educaţiei la HotNews LIVE.

Sorin Cîmpeanu a refuzat să răspundă tranşant când a fost întrebat dacă este plauzibilă ipoteza ca profesorii nevaccinaţi să poată preda doar online, spunând că această solicitare a venit din partea părinţilor şi o consideră „de bun simţ”.

Ministrul Educaţiei spune însă că jumătate din personalul didactic este vaccinat. Per total, în privinţa personalului care lucrează în sistemul de învăţământ, 155.000 de persoane s-au vaccinat, ceea ce reprezintă un procent de 44%, a precizat Cîmpeanu.

Cititi materialul integral pe hotnews.ro

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Comunicat. Clarificări cu privire la solicitările de eliberare de abonamente gratuite pentru elevi

C.P. Avand in vedere numeroasele  solicitari  ale cetatenilor privind elibererarea de abonamente gratuite pentru elevi, ...